• Molnibalage
    Tegnap repültem egy tesztet 1982-ben A-10-zel. (Azért azzal, mert kint egy szerencsétlen nyavajog összevissza.)

Egy olyan helyre repültem be, hogy egy SA-3 üteg felett találtam magam egy dombon átrepülve nyugat felé, a domb nyugati oldalán volt. 12 és 10 mérföldre volt még egy SA-2 és SA-3. A dombtetőn KS-19 üteg. A közelben földi egységek haladtak kelet fele, a vörösk. AH-1 gépek jöttek és támadtak, felttünk Q-5 és Szu-7 gépek mentek szórni a kéketet.

Végig 200 lábon repültem. Az SA-3 indított a helikre, de valamiért képtelen leszedni őket. Mázli. Ekkor vettem észre a domb mögött SA-3-at az indított. Szerencsétlen heliket elkezdte szórni a AAA és a MANPAD is. 2 odaveszett, de én 3 rácsapásból kiirtottam 4 CBU-val az SA-3 üteg nagy részét és a AAA felét. Folyamatosan dobtam a flare-t, de a rácsapások köztt a két távoli SA-2 és SA-3 mindig indíott. A domb két oldalán folyamatosan fel le liftezve ezeket bénítotam. Az MI nem támadott mert folyamatosan MANPAD elől tért ki, de a 4-es flare dobás és jól beállított MANPAD értékek miatt megúszott vagy 3 indítást. (Csak egy társam volt.)
    3 rácsapás után össevissza maradt 40 flare a 256-ból. Még egyszer gépágyúval rámentem és két járművet kiőttem. Aztán rejoin és olajra. És 13 járművet kaptam szét. Csak rám 4-4 SA-2 és SA-3 indult. MANPAD egy sem. Lehet hogy a folyamatos flare felhő miatt meg sem próbált indítani az MI. A társam túlélt 3 MANPAD-ot.

Nem sok ilyen izgalmas bevetést repültem ennyire egyedi taktikai helyzetben.

(Rakjak fel majd magyarázó ábrát és képeket? Asszem csináltam screenshotot.)