52966
  • JoeDestroy
    Balázs, én leellenőrizném és vagy újra szerelném a hűtőt a helyedben. A leírtak alapján mintha az egyik műanyag lefogató nem szorítana, így gyengén érintkezik a hűtő. Az alsó pöcök felcsúszik az alaplapból, bár látszólag rendesen lezár.
    Nem egy két ilyen hibát láttam már. A gép "HA" el is indult záros határidőn belül megáll a proci hővédelme miatt.
    Az egyik gépemben ilyen proci van gyári hűtővel, házba bezárva és működik. (tavaszi portalanitás mindig van.)

Más.
    Örömmel látom a multikat :)
    Sajna a netem sávszélessége meg lett nyirbálva valami szolgáltatói tököm okából, talán őszre lehet valami normális állapot. Jelenleg a böngésző is döcög. Hátha addig a faluba is kihúzzák az optikát.
  • Molnibalage
    Érdekes Agean képek. Mondjuk lehet bármilyen jó a helyszín, ha nincs hadjárat...
  • Molnibalage
    OF pit fejlesztés. Lényegében 3D-s textúrát akar a fejlesztő, mint a Raider Pit esetén.
  • Molnibalage
    Itt van kép.
  • Molnibalage
    Mégsem lett ma "kész". Talán holnap. Soha nem látott gépekkel találkozhattok majd. F-4N, F-4S, F-8 Crusader (francia), Super Etendard és ha kéritek, akkor régi Harrier is mehet hordozóról. (Elég rútul néz ki.)

Ha az oroszok belépnek, akkor Su-15 és MiG-25 is szembejöhet és a jelentősen átszabott - félaktív az R-33, új HP config - MiG-31.

Az 1982-es OBB viszonylag logikus, nem pakoltam tele a déli reptereket északi gépekkel, mert a valóságban elég nehéz lenne elképzelni, hogy csak úgy áttelepülnek és üzemelnek onnan. A gépek hatótávolságát kicsit megnöveltem, így repülnek bevetéseket északról is. A kisebb hatótávolságú gépek közel vannak határhoz, a többi távolabb.
  • z0ty4
    Hopsszz félre néztem, azt hittem, hogy a MI-24 szedett le (na az csúnya lenne)
    Azért első indításra igy is elkapott.
  • Molnibalage
    J-6A?
  • z0ty4
    Ne csak szép képeket tegyek be, elfelejtve, persze azt a Mig19-est amit multi közben hagytunk meglépni majd megfordult és seggbe lőtt , de ez sem kicsit megalázó.

• z0ty4
    Jöhet!

• Molnibalage
    Na, a sok off után hírek. Elvben ma felrakom az új MolnyFalcon-t. Már a repszádadokat pakolgatom. A földi egységeket később még lehet, hogy fejlesztek. Le kellett állnom az utolsó simításoknál, mert CTD-getett egy-két fejlesztésnél.
  • Molnibalage
    Azt sem tudom megnézni, hogy milyen BIOS változatom van. Nem fogok kockáztatni a gyak. semmiért. Elméletileg a kőkorszaki első BIOS-nak is vinni kellene a procit.
  • arrow19
    Mikor feljön a BIOS screen kiválasztod az express bios flash utility-t (vagy valami ilyesmi néven fut) F11 asszem az én lapomon,pendrivera rárakod a bios filet aztán betallózod és flash megvárod hogy újrainduljon aztán ennyi.
  • Molnibalage
    Az F3 BIOS változat óta támogtja az E8500-at. Az volt az első változat...
  • repvez
    az csak egy dolog hogy 2008as az utolso bios, de lehet hogy a te lapodon még csak 2007es van fenn.
    Utánna kell olvasni, mert nekem az abitnál volt egy bios flash nevü progi és csak anyni dolgom volt hogy leszedtem az uj bios a progiba megadtam az elérési utját és rányomtam a telepitre ezután egy ujrainditás és a biosba ujra beállitani mindent ahogy volt és kész is.

Giga lapoknál nem tudom hogy van.
  • Molnibalage
    Egyébként meg lövésem sincs, hogy hogyan kell csinálni.
  • Molnibalage
    2008 decemberében vettem ilyet. Lehet, hogy nincs is mit frissíteni...
  • Molnibalage
    A fotón tisztán látszik, hogy az én gépembe nem tudom betenni...
  • repvez
    Ár érték arányban mindenképpen és amikkel tesztelve volt mindegyiknél jól teljesitett .Az meg már nem akadály hogy nem beszerezhető, másnapra akár helyedbe hozza a futár.
    A bios-t meg tényleg érdemes frissiteni, mert éppen az ilyen esetekre is megoldást jelenthet, téves hofokjelzés nem jol kezeli a procit stb..
    win alatt nem olyan nagy ördöngöség a bios csere. Nézd meg a lapodhoz melyik aleg ujabb és hogy miket javit a mostanihoz képest.

PL az én lapomba csak ugy tudtam nagyobb procit tenni ha biost frissitettem, pedig fizikailag mindenben passzolt, frissités után mindent korrektul felismert és azota is jol megy vele.
  • Papa01 #35189
    Érdekes, valóban a VGA-k tekintetében több a hibás HW...
    Balázs helyében én vissza vinném, küzdjenek ők a cuccal ezért vannak ott. :) Főleg, hogy benne van a 3 napban. Jobban van lehetőségük tesztelni is.
  • Wampa
    Inkább 60 as volt,nem 40 es.

Tököm tudja,olvastam olyat,hogy egyes alaplapok csak bios frissités után kezelik az ujabb procikat,vagy hogy egyes bios verziokkal gondok vannak.Ilyen mélységben kérdezzük itt a fiatalokat:P

Éppen kicseréltetheted,nekem pld szónélkül cseréltek egy alaplapot,pedig a videokártya volt a ludas,aztán azt is cserélték,de az már ciki volt:)
  • Molnibalage
    A BIOS-om tényleg régi, soha nem volt firissítve. Azt sem tudom, hogy hogyan kell. BTW minek...?
  • Wampa
    Eza z Athlonn 2400 esnél volt,a gyári hütőn,igy rakták össze szorgos kinai kezek.Ráadásul egy kis ventillátor volt,vagy 40 mm es.Mior lecseréltem a Spire egy hűtőjére,megszünt minden gondom.
  • Wampa
    Ja,hát hoztak ki gyártási hibásszériát,de egy belőtt szériánál,a környezetemben a procival volt a legkevesebb baj (0 körül mozog)

Ellenberger ATI kártya 4 es sorozatból,mikor összeszereltem a gépet,biosba beléptem,mondom had járjon,addig kimegyek budira.visszajöttem ,se kép se hang:)

Uj procinál régebbi lapba,bios is mindig gyanus,de nem vagyok nagy bios virtuóz,számszerint 0 szor frissitettem:) Az már nekema nyulon tul van
  • Molnibalage
    Nem lehet fordítva beszerelni a ventilátort. Olyan ventiket nem árulnak vagy 8-10 éve. Azok még a végi sarokcsavaros lapost ventik voltak.
  • Papa01 #35183
    2.Nem is hallottam még olyat,hogy valaki hibás processzort kapott boltban.Nem kicsit bevizsgálják őket

Pedig sajnos előfordul.. :(
  • Wampa
    A régi x2 esem,gyári hűtővel,kicsit tulhuzva,levett oldallappal(idegesitett a régi ház csörgése)a falhoz téve alig 8 cm re, maghőmérsékletnek 31-27 fokot mutat igy netezgetve.Amugy

1.A gyári hűtők manapság simán birják ha nem huzod (nagyon)
    Régen az AMD nek,még anno az Athlonoknál volt picsa hűtőjventillátoruk,nekem is hetekig lefagyott,de 70 felett,nem 48 foknál.60 fokos processzorral még semmi gond nem lehet.

2.Nem is hallottam még olyat,hogy valaki hibás processzort kapott boltban.Nem kicsit bevizsgálják őket

3.Lehet hogy az alaplapon kellene biost frissiteni,kevés-sok paszta ment rá,nekem egyszer forditva volt a ventilotyó a gyári hűtőn,nem ráfujta,hanem szivta a levegőt.
    El kell olvasni mit irnak erre az alaplapra,meg procira topikokon,a gyári leirásnak sokszor kurvára nem tudok hinni.
  • Molnibalage
    Nem beszerezhető a munkahelyemhez közel. Miből jön le az, hogy ez jobb...?
  • Molnibalage
    Core 2 Duo E8500
  • Papa01 #35179
    A cikk címe a lényeg.
  • Papa01 #35178
    Ez nagyon jó , hír, mivel a munka napok számítanak! hétfőn vidd vissza, és ki kell hogy cseréljék, nekem is a párom mobilját egyből cserélték, mert a 3 munka napon belül volt.. :) Én emiatt mindig pénteken veszek cuccot, mert lesz 2 plusz napom tesztelni.
  • repvez
    Én ilyen hütöt vennék olcsobb és jobb is mint amit te néztél:
    Xigmatec gaia

Én is beszereltem már procihütöt, de nekem sem volt még semmi bajom a gyári hutökkel, mindegyik tette a dolgát.
    Egyébként milyen procit vettél ?
  • Molnibalage
    Pénteken.
  • Papa01 #35175
    Akkor lehet nem is a hűtéssel van a gond, hanem, amit írtál, hogy rossz a procid.. :( Mikor vetted? Mert 3 munka napon belül kötelesek indoklás nélkül cserélni..
  • Molnibalage
    Böngésző + videó nézéssel 44-45 fok. Ha tényleg csak áll, akkor még ennyire sem megy fel 2.7 GHz-nél. A bibi az, hogy névlegesen terheletlenül is elszáll. Nem vicc. Bebootol, 48 fokos, mozgatom az egeret és kifagy.

Hibás példányom lenne?
  • z0ty4
    Verd szét a fejükön. Abból majd tanulnak
  • Papa01 #35172
    Jól illeszkedik a hűtő a procihoz? Pasztát is raktál a procira ugye? Nekem levett oldallappal 50fok terheletlenül.. mondjuk az sem egy nagy ász érték szerintem.. :)
  • Molnibalage
    Pcland. Egyébként számít? Minden forgalmazó ugyanazt a dobozt adja nekem, benne ugyanolyan procival. Ott vettem, mert éppen ott lehetett kapni. Ez már erősen kifutó, mert 775-ös foglalatú...

Gépészként elég jól értek a hűtést meghatározó folyamatokért. Egy ilyen hűtőt nem lehet rosszul beszerelni. A kontakt vezető anyag ott van, ahogy kell.

BTW az új gyári hűtő pont ugyanaz, mint a régi processzoromé, az E7500-é. Azt is megpörgette rendesen a gép. Brá soha nem nézem meg, de lehet hogy az sem ment soha névleges teljesítményen. Tehát eleve érdekes, hogy egy ~20%-kal erősebb procihoz ugyanazt a hűtőt adják, mint egy régebbi géphez.

Az új hűtőt azért tettem be, mert a másiknál sokkal csendesebb. Nem 3 éves tisztogatott, bár porfogta szerkezet. Felpörög maxra a fordulatszám, de egyszerűen nincs kakaó benne. Mát 2.7GHz teljesítménynél leherhelve felmegy 78 fokig a CPU temp. Úgy, hogy 20-21 fok van a szobában és nem 29-30, mint kánikula esetén.

Holnap felhívom a forgalmazót, hogy akor WTF. Kicserélik? A HELP topikban azt írták, hogy egyesek az alaphűtővel is túlhúzzák a procit. Nekem megy névelegesen sem megy....

Egy ilyet tervezek rá venni, hátha ez segít...
  • Papa01 #35170
    Sajnos nekem le kellet vennem a ház oldalát, pedig, nincs rossz hűtőm A házam, pedig ilyen. De sajnos a panel, ahol élek nagyon rossz fekvésű, ha hőség van, majd meg lehet gyulladni... És a gép is fűt rendesen... Szóval nyáron le szoktam venni az oldal lapot. :)
  • Gundark 1 1
    Ezeket nem tudom hogy csinálod.Hol vetted? Eddig kb 500 processzort vettem és semmi gondom nem volt az alaphűtőkkel. A gépház oldalát meg nem kell levenni. Egy rendes ház kell, rendes ventilátorokkal.

Én elhagytam az intelt s meg az nvidiát is. És nem bántam meg.

Az én 6 éves házamban minden rendeltetésszerűen működik úgy hogy 4 magos AMD van benne egy 6780as radeonnal és egy 750es táppal. És minden oldala fent van.
  • z0ty4
    Jana videó hogy áll?

Szólj, ha kell még anyag, megyünk és szétlövünk mindent