• Molnibalage
    Pcland. Egyébként számít? Minden forgalmazó ugyanazt a dobozt adja nekem, benne ugyanolyan procival. Ott vettem, mert éppen ott lehetett kapni. Ez már erősen kifutó, mert 775-ös foglalatú...

Gépészként elég jól értek a hűtést meghatározó folyamatokért. Egy ilyen hűtőt nem lehet rosszul beszerelni. A kontakt vezető anyag ott van, ahogy kell.

BTW az új gyári hűtő pont ugyanaz, mint a régi processzoromé, az E7500-é. Azt is megpörgette rendesen a gép. Brá soha nem nézem meg, de lehet hogy az sem ment soha névleges teljesítményen. Tehát eleve érdekes, hogy egy ~20%-kal erősebb procihoz ugyanazt a hűtőt adják, mint egy régebbi géphez.

Az új hűtőt azért tettem be, mert a másiknál sokkal csendesebb. Nem 3 éves tisztogatott, bár porfogta szerkezet. Felpörög maxra a fordulatszám, de egyszerűen nincs kakaó benne. Mát 2.7GHz teljesítménynél leherhelve felmegy 78 fokig a CPU temp. Úgy, hogy 20-21 fok van a szobában és nem 29-30, mint kánikula esetén.

Holnap felhívom a forgalmazót, hogy akor WTF. Kicserélik? A HELP topikban azt írták, hogy egyesek az alaphűtővel is túlhúzzák a procit. Nekem megy névelegesen sem megy....

Egy ilyet tervezek rá venni, hátha ez segít...