Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Gondoltam hogy ez lesz, ha az ember leirja a véleményét.
Ha van javaslat, akkor persze javíthatok bele. Pár helyen sikerült egészen sajátos mozgást elérni.
én csak erre irtam a véleményem.
akkor kezdem én meg a matekkal:
11.1.5. Felbontás és bitráta kiválasztása
Ha nem konstans kvantálási módban fogsz kódolni, akkor meg kell adnod a bitrátát. A bitráta koncepciója elég egyszerű. A filmed tárolására másodpercenként felhasznált bitek (átlagos) száma. Normális esetben a bitrátát kilobit (1000 bit) per másodpercben mérik. A filmed mérete a lemezen egyenlő a bitráta és a film hosszának szorzatával, plusz egy kis "túlterheléssel" (lásd az AVI konténert például). Az egyéb paraméterek, mint a méretezés, vágás, stb. nem változtatják meg a fájl méretét, amíg nem változtatsz a bitrátán is.
A bitráta nem aránylik a felbontáshoz. Ezért mondhatjuk, hogy egy 320x240-es fájl 200 kbit/sec-kel nem lesz ugyan olyan minőségű, mint ugyan az a film 640x480-ban, 800 kbit/sec-kel! Ennek két oka van:
Érzékelhető: Jobban észreveszed az MPEG hibáit ha fel vannak nagyítva! A hibák a blokkok (8x8) méretezéséből adódnak. A szemed nem látja meg a hibát 4800 kicsi blokkban olyan könnyen, mint 1200 nagy blokkban (feltételezve, hogy mindkettőt teljes képernyőre nagyítod).
Elméleti: Ha egy képet leméretezel, de ugyan akkora méretű (8x8) blokkokat használsz a frekvenciatartomány transzformálásához, több adatot mozgatsz a magasabb frekvenciatartományokba. Egyszerűen fogalmazva, minden pixel több részletet fog tartalmazni, mint előtte. Így habár a leméretezett képed kiterjedésében az információ 1/4-edét tartalmazza csak, mégis az információ nagy részét tartalmazhatja a frekvenciatartományban (feltéve, hogy a magas frekvenciák nincsenek kellőképpen kihasználva az eredeti 640x480-as képen).
A régi leírások egy "bit per pixel" megközelítés szerint javasolták a bitráta és a felbontás megválasztását, ez azonban általában nem helyes a fentiek miatt. A legjobb becslésnek az tűnik, ha a bitráta léptéke a felbontás négyzetgyökével arányos, így a 320x240 és 400 kbit/sec összehasonlítható a 640x480 és 800 kbit/sec-kel. Azonban ez még nem lett bizonyítva sem elméleti sem gyakorlati törvénnyel. Továbbá, tekintve, hogy a filmek nagyon változatosak a zajtól, részletességtől, a mozgás szögétől, és a többitől függően, haszontalan általános tanácsokat adni bit per átló hosszára vonatkozóan (a bit per pixel analógiája, a négyzetgyök felhasználásával).
röviden nem sok köze van a felbontásnak a mérethez, és a bitráta nem egyenlö a felbontással.Ha ezalapján jol számoltam akkor elég az 1mbites bitráta ehhez a felbontáshoz.
a többiröl meg legyen elég ennyi:
Sokszor nem értelek, tök lényegtelen vagy fura dolgokat hozol fel, de azt, ami igazából fontos sokszor nem látod. :(
"A MolnyFalcon lényege nem a csak (sok) új HP, hanem a modellezés és új FM. Azt ilyen videóban nem tudod megmutatni. A Szu-17 en is merőben új konfig az volt, csak sajnos nem látszik"
tehát amit nem mutatsz meg azt nem láthatom igy csak olyanrol tudok irni ami látszik.
[i]Készül MiG-27 vágás is, de nem fért bele, egyszerűen túl rövid a zene.
[i]
A zene nem rövig csak 80mp(lemértem) kihasználatlan felület van a videoban ahol fekete alap van vagy fekete alapon csak szöveg