52965
  • Molnibalage
    Ja, még ha ki is jön 31-e előtt akkor meg a videó nem lesz meg hozzá. Az akkor később jön. Nagyon régóta megvan a fejemben, hogy mit szerténk. Ha sikerül, akkor nem 2 perc lesz összerakni a movie-t. Tekintve, hogy lassan már csak 9 hóaponként hozok össze egy videót, nem akarom összecsapni.
  • z0ty4
    Ha ennyi munka van benne, ajánlom is, hogy ez legyen a legjobb mod.:D
  • Molnibalage
    Nem. Elvileg csak az exe-től függ. Nagyon kevés új dolgot adok hozzá. Attól, hogy egy szám helyén 8 helyett most 10 vgy 12 vagy xy van, attól nem lesz instabilabb.

Az a baj, hogy még mindig nem kezdtem összerakni, mert folyamatosan többet és többet akaron. Első körben, pl. le akartam tojni a Tunguska, Crotale, Roland és Pegasus egységeket is, mert nem szükésegesk. Aztán máshogy döntöttem.

Az S-300-hoz is szerzem pontosabb adatot, ezért még pontosabb repmodellje van a rakétának. Stb.

Ha tényleg sikerül mindent megcsinálni, akkor ez olyan MOD lesz, amihez foghatót még nem látott az F4.0.
  • z0ty4
    Ha kell tesztelő én szívesen jelentkezek

Multit gondolom nem volt idő tesztelni.
  • Molnibalage
    Hááááááááááááát...

Nem tudom. Még, ha DB össze is áll a héten, a hadjáratokhoz totálisan nem nyúltam. A repszázadok cseréje az pár óra. Ez nem veszélyezteti a stabilitást elvben. A többi tervezett lightos változtatás az már terhelheti.

A 2D-s hadjárat változókat még tesztelni sem volt időm. Nem tudom eldönteni, hogy bekerüljenek vagy sem.

A legdurvább az, hogy a hadjárat motor hiányosságai miatt a kék oldal gépei lényegében immúnisak a 2D-s részben a SHORAD és AAA-re tudommal, mert 15-25k-n repülnek le mindent. Kézileg meg lehet hackelni, hogy a valóságban is előforduló néha alacsonyabbra menést szimulája a 2D-s motor és legyen esélye az csapatlégvédelemnek is.

Szóval igen, kiadhatok valami MolnyFalcon-t, de nem végleges lesz és lényegében teszteletlen a hadjárat része.

Az a baj, hogy ezt soha nem lehet abbahagyni, de egy bizonyos ponton kell.

Jobban lelőhetés? :)

Nos, a MANPAD közelít a valóshoz. Ha gyorsan és alacsonyan repülsz, akkor még 4-6 MANPAD indítást is meg lehet úszni, mert a reakció idő szimulálása miatt sokszor nem ér utol a rakéta - főleg a régebbiek estében - és a max. G értékek sem azok az eszementek, mint régen.

Az egész DB lényegében azt próbálja, hogy közelítsen a valóshoz. Pl. érje meg alacsonyan repülni, ahogy az ODS elehén. Ha tényleg 200 láb alatt söpösz a cél felé, akkor kicsit is dombos terepen a régi SAM-eknek nincs igazán esélyük még indítani sem, mert 2-3 mérföld távoságba érsz, mire először reagálnak.

Tényleg nagyon kíváncsi leszek, hogy hogyan fogadja majd a közösség.

TE-ket is tervezek betenni, hogy érzékelhető legyen a difi. Pl. nagyon más az SA-15, mert 7-8 mérdöld távolságból is rádmozdul. Igen effektíven távoltartja a könnyelmű próblkozókat. Persze ekkror egy sima fordulóval le lehet lépni, ha gyors vagy, de a cél megvan. A cél közelébe nem tudsz kerülni.

Ami még zavaró lehet az az, hogy néha mintha nem oda tartozó jelek lennének az HSD-n egyes battalionoknál, de ezt még nem tudom megerősíteni és nem is érdekel. Ugyanis a MolnyFalconnal úgy kellene repülni a reális hatás érdekében, hogy az HSD threat circle opcióját kikapcsolod, mert akkoriban nem volt sem JSTAR sem vele datalink. Nagy egyből más a leányzó fekvése úgy! Iszonyatosan megdobja a hangulatot.
  • z0ty4
    Úgy tűnik Balázs azon dolgozik, hogy minél jobban lelőhessenek minket.

Csak így tovább. Az idei megjelenés még áll ?
  • Molnibalage
    Na, úgy tűnik, hogy a SHORAD egységek is működnek, ahogy kell, bár még nem néztem meg mind. Bár nem fontosak 1-2 kivétellel a hadjáratomban, de más felhasználhatja őket, vagy mehetnek TE-be.

Egy fontos dolog van. Úgy tűnik, hogy egy battalionba csak egy fajta radaros egység lehet. Tehát nem lehet ZSU-23-4 és SA-15 egyben. Pontosabban lehet, csak van egy kis gond. Ha kinyírsz csak egy AAA-t vagy SA-15-öt, akkor a másik nagyon passzív lesz. Gőzöm sincs, hogy miért.

Az 5.5.x DB már olyan, hogy egy radar = egy battalion elvet követi két vagy három kivételtől eltekintve. Ezekre rékérdeztem, de valszeg csak elnézhették őket. A különféle zászlóaljakkal lehet variálni, hogy arányosan jusson ilyen és olyan légvédelem is. Szerencsére MANPAD még vegyesen is mehet, elég színes hadjáratokat lehet így csinálni.

Még egy dolog, a hajókhoz nem nyúlok. Se időm se kedvem. Szerintem lényegtelenek és amúgy sem szimulálhatóak rendesen. Nem is ajánlom használatukat.
  • Molnibalage
    Igen.
  • repvez
    ugy néz ki oldal design fejlesztés van a freefalcon oldalán mert nem elrhetö pillanatnyilag
  • Molnibalage
    A Sparrow és AIM-9 fejlesztésnél ott van régi / új összehasolnítás. Itt nem volt rá időm.
  • Molnibalage
    Úgy tundnád értékelni, hogy megnézed a mostanit. Vagy pl. nézd meg youtubon, hogy hogyan indul az igazi. Figyeld a gyorsulást, a hajtómű égésidejét és ahol látszik, a top speedet.

A nmostani falconban pl. a HN-5A 3 mach sebesség fölé megy.

Az MANPAD tweak lényege, hogy szimulálva van az, hogy a "csőből kivetődik" és aztán indul a menethajtómű. Az SA-15 indítása elég jellegezets a valóságban. Ha a játéban közel függőleges az indítás, akkor a kép elég hasonló. A videó ezt akarja bemutatni.

• repvez
    lehet hogy megint azt fogod hinni hogy direkt csinálom, pedig csak tényleg kiváncsiságbol kérdezem.

Ezeknek a videoknak mi értelme van? mert hogy számomra ebbol semmi nem jön le, hogy mi változott az biztos.
    Az hogy oda van irva hogy tweaked ennyi, de hogy milyen volt elötte vagy hogy egyáltalán mi is az amit nézni kell arról semmi.
    Játék közben nem nézegetem .
    Annyit látok csak mint az összes többibe hogy rakétát vagy flareket szorsz.
    Tudom, hogy nehéz megoldani, hogy jol látszodjon, föleg falconbanés olyan adatokat ami pillanatonként változik.És értékelem az eröfeszitésedet, de a számomra nincs információ tartalma .Lehet hogy érthetöbb lenne esetleg képpekkel ilusztrálni a dolgokat magyarázó szövegekkel mint igy.Vagy elötte utánna állapot bemutatásával,de mint tudjuk nincs 2 egyforma szituáció amit meg lehet ismételni.
  • Molnibalage
    ccc modeljaival még tovább bővülhetne a MolnyFalcon.
  • Molnibalage
    Új Preview.

Az összes MANPAD vagy tubusból indított cuccot ami gyakori megcsinálom hansolóra. Ez időbe telik, de megéri több szempontból is.
  • Molnibalage
    Vááááá, ma újabb dologra jöttem rá. Statik SAM-ből tudtam mozgót varázsolni!
  • Molnibalage
    A simdata.zip-et átküldenéd? Túl sok ember panaszkodik az új F-15 repmodellekre. Megcsinálom mindhárom Sas számára azt, hogy az FF5.x tolóerő adata legyen, de az FF4 aero datával. Azt kiteszem. Csak ne gyilkoljanak le fórumon a modik. :)

Ez nem az én munkám lesz, én csak összelegózók már létező doglokat annak kihangysúlyozásával, hogy így nem MP komptabilis a sima installal a játék, ha mással repülsz. Viszont egy jó single player opció lehet.

Vicc, hoy 50% üzemanyaggal egy fullra töltött (!) MiG-23 ellen az F-15-tel két 'windererl nem lehet mit kezdeni csak horizontális fordulkkal, de még egy F-5E is húzós. A valóság nagyon nem ez volt. Az F-15 gépeknek jelenleg a gyorsulása van jól modellezve, 350 CAS alatt pocsék az FM bármit mond Topolo.
  • z0ty4
    FF5 nem jó ?

Csak vicceltem, miért FF4?
  • Molnibalage
    Fel van rakva valakinek az FF4? Tudom, fura kérdés. :)
  • Molnibalage
    Helyzetjelentés. A MolnyFalcon kiadása talán közelebb lesz Szilvesztrhet, mint karácsonyhoz. Nem bírom megállni, hogy ne javítsam ki azokat a részeket is, amik első körben - vagy talán örökre - csak Tacedittel használató. Nem bírom megállni, hogy ne nyúljak ahhoz, amit meg tudok csinálni, csak így folyamatosan nyúlik a dolog. (Meg -1 szabadnapom van a melónak köszönhetően...)

Nagyon sok SAM nem használható most, mert vegyesen vannak mindenféle egységgel a battalionokban. Egy battalionban csak egy fajta radaros egység lehet, különben gáz van. Ezen felül egyes battalionokban valamiért nem hajlandóak megszólalni a légvédelmisek. Önálló légvédelmis egységben megvannak az, hogy bedolgozhatóak e- '80-as évek végi vagy csak TE-hez való battalionokba, azt még nem tudom.

Az SA-8 és SA-15 (HQ-17) már fixálva van. (Ez már részben inkább annak szól, hogy más is felhasználhassa a MOD-ot, mint DB alap.)

Kiadás után talán segít valaki - erre nem sok esélyt látok - hogy a TE-ben választható egységek listája bővüljön.

(A manual részben lesz egyben kis Tacedit használat is, hogy a TE építés során kihasználható legyen a sok fixált SAM.)
  • Sanyo
    Outerra 3D az AeroWorks szimulátorán.
  • Molnibalage
    Az üteme elég jó egy FunFalconhoz.

Hej, és jönnek koncertezni! :)
  • Molnibalage
    OFF, egy jó videó az STS rendszerről.
  • Molnibalage
    Igaz, hogy régi, de az igazi Hustler.

Hát kb. ennyire tartja azt, ami nem jenki...

Szegény fel sem fogja, hogy egyáltalán mihez kellene mérni a gépet.
  • Molnibalage
    A MolnyFalconnal együtt. Most állok neki összerakni az adatbázist. A terv már megvan, hogy mit milyen sorrendben. Pár battalion állomány az, ami ninc összerakva.

A hadjáratokhoz meg szereztem fontos infókat. Úgy tűnik, hogy a statikus SAM-ek elhelyezését nagyban tudom javítani!
  • z0ty4
    Király!!!!!

Mehet a fa alá :)
  • Molnibalage
    Balkan.
  • Molnibalage
    A DCS BSS önmagában 13k volt asszem. Elvileg egy sorozat első tagja lett volna. Ehhez képest lényegében kiadtak egy inkompatibilis vackot. Az A-10 + FC2.0 + BS ára együtt mennyi? Na, így nézd.

El kell fogadni, hogy egy ÚJ repszim ennyi. Az FC2.0 meg lényegében "csak" egy nagy MOD.
  • repvez
    A teljes sorozatért a 23k viszont az.
    És egyelnöre még a full kapcsolható fülkéröl sincs kép vagy video nem hogy a hadjáratról.
    Majd hiszem ha látom , eddig a látottak alapján egy árkád simnek tartom
  • Molnibalage
    Egyébként 9000 ezer forint egy premier játékért miért sok? A DCS mennyibe is kerül? Ma egy ütős új premier játék 12-16 k is lehet. A CiV V 12 vagy 13 volt. Nem gyűjtői, nem díszdobozos, vagy ilyesmi. Sima mezei műanyag tok és egy korong. Ennyi.
  • Molnibalage
    Full dinamikus hadjárata van elvileg.
  • repvez
    jet tündér megjelenés és árak

Hát ennyi pénzért nagyon sokat kell tenni ennek a játéknak amit eddig még nem mutattak meg semilyen képen és videon hogy igy azt mondjam hogy megéri.
  • L Viper #33811
    Annyit Falconozott, hogy már alanyi jogon jár neki az olvasószemi :-)
  • Molnibalage
    Nekem e fityegő dögcédulák jönnek be. :)
  • z0ty4
    Az egér mellett az olvasószemüveg nagyon ott van
  • L Viper #33808
    Dehogyis, ez az enyém :-))))

Azért jó, hogy ilyeneket is össze lehet hozni a Falconnal
  • Molnibalage
    Tied? :)
  • Boconadi
    az AF-nek volt hyperlobby elérhetősége.
  • L Viper #33805
    Kis kuckó:

• repvez
    köszi szépen , régebben gondolkodtam, hogy megveszem , de igy jobb :)
  • Molnibalage
    Outerra hírek.