• Molnibalage
    Most nincs időm mindenre válaszolni, csak röviden, aztán később bővebben. :)

Az OF grafikai hibákhoz nem értek. Lényegében csak teszteltem, shoa nem repültem vele két küldetésnél többet egyhuzamban. A TGP-t mai napig nem tudom használni benne...

Az OF4.8 nem lesz kiadva a jelek szerint. Ezt egy fanokból álló csoport kezelte, de lényegében alig fejlődött valamit az OF mióta kiszivárgott. (3-4 éve)

Az OF = BMS3 elvileg. A BMS csapat "szivárogtatta ki anno." (Az LP akkor problémázott és perelni is akarta őket.) Az LP jogai asszem lejártak. A BMS4-ről a flyonline.hu oldalon találhatsz pár dolgot. (A képek itt is fel voltak téve március elején, erdeti méretben.)

Az, hogy melyik a reálisabb az attól is függ, hogy mit tekintesz modellezettnek. F-16C Blk30? Blk50? LANTRIN TGP vagy Sniper, stb.

Különféle fegyverrendszerek némileg eltérő modellező értékkel bírnak a két ágban. AZ alapvető realizmus nálam az adatbázissal keződik. Én nem tudom reálisan tartani azt a szimet, ahol az F-22 AIM-9X-szel repül és ahol az F-14 AMRAMM-mal(!)...

Az fejlesztéses részről majd később, mert a legösszetettebb, már egyetlen modattal elintézhető, hogy miért. Mert, csak. Na jó, ennél azért bővebb, de ez nagyon nem egyszerű dolog.

Mai szemmem meg minden elavult szim. A Falcon túl bugos és korlátolt "MI"-s "szó szeritn ismerni kell a lelkét, hogy játszható legyen... Viszont máshoz nincs dinamikus hadjárat. A Lonci abban jó, hogy nagyon jól beállítot helyzeteket lehet csinálni vele. Csak mi a móka abban, hogy lerepülöd azt a bevetést amit te csináltál? Hogyan lep meg a ház elől előbűjó Shilka, ha tudod hogy ott van? (Egy példa.)

Másképp fogalamzva. A Loncival piszok jó taktikai helyzeteket lehet szimulálni. A Falcon ezen a téren elmadarat, de a stargégiai szinten agyonver mindent. Egy "lélegző" világban repülsz nem egy statikus valamiben.

Miért is elavilt mind? Alapvető dolgok nincsenek modelezve.

- Időjárás hatása szenzorokra.
    - Nappal éj a MANPAD-ra, stb.

Lényegében a jóidős repkedés harcászati körülményit képesek úgy-ahogy szimulálni. Ettől még élvezetesek, de korlátaik vannak. Valamelyiknek ezan a téren, valamelyiknak meg azon. Kinek mi a hobbija.

Valamelyik abban is megfekszik, hogy 10 repcsi kergeti egymást, a másik meg 60-nál sem fekszik meg.