• Molnibalage
    Az utolsó mondatot azért fura olvasni, mert fél Hustler ötlete volt a korlátozás és ő állandóan azt hajtogatja, hogy ez egy játék én nem katonai szimulátor. Az egész úgy indult, hogy van egy apró bibi. Nagyon sok fegyver van az adatbázisban, de adott sorszámokkal. A gyakran használtak előrébb, a ritkábban vagy járműveken levő hátul, de lehet összevissza is, ahogy a DB bővült. Visziont vagy egy adott szám, ami felett az ATO és más része is "zavarba jön", vagy egyszerűen nem használható.

Erre mondtam Hustlernek, hogy semmi gond. Iszonyatosan sok fegyver van, ami törölhető az adatábziból, mert semmi értelme annak, hogy vannak. Ilyen plu a kb. 4 fajta 500 font "osztályú" kazettás bomba. Mk-20, CBU-58A/A, CBU-58B/B, CBU-71, stb. Ezek a 3D világban lényegében azonosan működnek. Akkor ezekből elég egy max. kettő, amit az MI jól is használ. Ezen felül lehet még a nagyobb CBU-87/103 CEM azt szeva.

Az orosz oldalon ez még erősebb. A LGB és optikai vezérlésű bombák egy része kb. 3 éve bugot. 5-ször leírtam már, 2 perc F4Browse-szel ezekből a lézereseket javítnai. Még most sincs tudommal. A lézeres maradhat, az optikia törölhet, mert nem fixálható. Van két fajta 250 kilós RBK, és vagy 6-7 fajta 500 kilós. 1-1 elég. Aztán van még OFAD, ODAB, stb. amik nem modellezhetőek rendesen. Buta bombából van 250,500,750,1000 és 1500, de talán még 3000 kilós is és ezek közül több UKB verziós is. 2/3-a kidobható, atomfegyverek szintén. Stb. Ez nem történt meg, ehelyett lekorlátozta a squadron stores. A másik dolog valahogy kimaradt...

Nálam sem lesz egyik géphez sem 8-10 fegyvernél több TE alatt sem - egyes ritka kivételeket leszámítva - de hajáratban 6-7 fegyver lesz talán a plafon, kivéve a nagyon multrole gépeket. Ha jól csinálják a megszorítást van értelme. Huster szerintem nem jól csinálta.