52965
  • repvez
    még le se tudtam szedni.
    Mert már fenn van pirátebayen is torrenten de nem akar jönni azon sem.
    a flyonlinerol leszedettnek meg nem volt vége nálam és nem tömörödött ki igy töröltem.
    most 30%nál járok és még 3 ora mire lejön :(
    Mondtam már hogy utálom hogy nem lehet szolgáltatot váltani lassu és drága netem van :(
  • Wampa
    Repvez,neked fut rendesen?
  • Wampa
    Nekem is fantasztikusan fut:(
    Win7,Nvidia kártya,az előző, XPsp3 alatt ment mint az álom.
    Először inditom a TE-t,kék képernyő,fekete,kék,pálya,az is szarul ,szaggatva,aztán a HUD pár eleme és kinyult az egész.Aztán visszavettem 1024 esre a felbontást,ugyanez.Na mondom,nem baxol ki velem,elinditottam SP2 kompatibility módban,az ugy szétverte a képet,hogy ujra kellett inditanom,mert mikor lilőttem,még akkor is pöttyös volt az asztal.
  • Molnibalage
    Nekem is ez volt egy ideig 5.46 alatt. Aztán valamitől megszűnt. TE-t vagy dogfightot próbáltál?
  • z0ty4
    Szia

Nálam délután uninstall-t kapott a játék, 30-40 percen keresztül CTD-zett mindig más gépet és másik kampányt próbáltam, mind hiába. Inkább visszatettem az 5.3-at.

(rég idegesített fel 1 játék ennyire, ennek sikerült)

• Molnibalage
    Ezek egyedi dolgok. Nekem atomstabil az FF az 5.3 óta. Szedd le és próbáld ki. Nem tudok mást mondani. Nem vagyok jós.
  • LESCO
    Sziasztok!
    Nekem az 5.3 nagyon sokat CTD-zett, főleg az targeting MFD-k használatánál, de amúgy is, a kampányban.
    Az lenne a kérdésem, hogy ez most stabilabb lett, vagy ugyanazok a problémák itt is fennállnak?

Előre is kösz!
    Lecsó
  • Molnibalage
    Rakd fel és repülj. :)

Az kell hogy mondjam gyerekjáték lesz a hadjárat az alábbiak miatt.

- Két SA-2 van az adatbázisban. Az egyik passzív, nem indít, szinte soha csak, ha egy szűk távolági tartományban vagy tartósan. A másik agresszív, csak éppen a bubble értéke el van tolva... 7-8 mérföldnél kerül át a 3D-s világba. Elvileg ezt javítani tudom, majd ma megnézem, hogy mit tehetek.(Kíváncsi vagyok, hogy a más hibás SAM bubble értéke javítva lett -e vagy sem...)

- Kék oldalon levették a MANPAD számot, csak olyan sűrűn vannak a battalionok, hogy még így is MANPAD felhő van 4 gépes kötelékek ellen.

- Az RF hadjáratban is a kék oldal indul meg és van fölényban a FLOT-nál. Az első pár órában ők vannak számbali fölényben és szétrúgják a vörösök seggét. "Okos"...

- A vörös oldalon - bár a kéken is - sok battalionból teljesen eltűnt a légévdelem. Minden szinten. Se SHOARD, se MANPAD, se AAA. Tehát 30-50 harkocsis battalion masírozik a FLOT felé, teljesen védeletnül a vörös oldaon. Se SHORAD se MANPAD-os jámű nincs egy darab sem a battalionban (pl. VTT-323 ilyen vagy BMP-CMD). A FLOT viszont szinte védetelen és ami ott van az is vagy bubble hibás vagy szimplán nem indít... Az egyetlen komly fenyegetés az SA-14.

Ennek nagy része persze csak nekem szúr szemet, de ezek a fejlesztőknek is említettem.

A DB vizsgáltata során további olyan dolgokat találtam, hogy a hajamat tépem. A vörös oldalon a SAM-ek rakéta utánpótlása a 3D világban elég korlátos. A régi SAM-ek lényegében 1 "tartalék" rakétával bírnak indító állásonként. Tehát, ha bezavarsz egy SA-3 üteg fölé 12 gépet, kb. 1 max. 2-őt leszed, aztán egyszerűen elfogynak a 3D-s világban a rakéták. Ez jó, a valóságban is így van.

Az SA-10/12 S-300MPU NULLA tartalékkal bír. Ami a tubusban van és annyi.
    Kettőt találhattok, hogy a kék oldalon mi van. Igen.. A Hawk ADS indítóként 12 db (!) tartalékkal bír, a Patriotra már nem emlékszem tiszátn, de sokkal bír az is. Megáll az ember esze... Lényegében nincs más dolgod, mint körözni egy Patriot felett és az arra járó gépeket szépen kiirtja. SEAD bevetéseket a vörös oldal nem repül...

A 2D-s világ változóit "kellemesen" megbuherálták. Ezt kb. 2 éve vetettem fel. Nemhogy javítottak, rontottak a helyzeten véleményem szerint.

Egy mezei SA-3-as hajlamos a 2D-s világban néha 3 db (!) 4+ gépet leszedni. És még ők papoltak arról, hogy csak óvatosan... Több tucat fegyver értékét átírák, de úgy látom telejsen felelőtlenül és nem következetesen. Pl. a Hawk-ot is feltáplták, de a Nike-H értékeithez meg hozzá sem nyúltak. 2D-s világban gyakorilatilag nem csinál semmit. Az ok? Az, hogy a jelek szerint valaki az F4Browse-ban elfelejtette a racalculate opciót használni...*

Érdekes, hogy ha én javaslok valamit, akkor nem. Aztán 2 évvel később előveszik és úgy elbarmolják az egészet, hogy csak üvölteni tudok. Nagy meló lesz kijavítani ezt az iszonyatos mértékű elbarmolást. Nem is tudok mindent megváltoztatni...

* Itt arról van szó, hogy az F4Browse-ban a 2D-s modellező értékek egy része kézileg is átírható. Viszotn van recaluclate opció az egyedi járműnél és battalionnál is. Ha átírsz valami statisztikai adatot, akkor ezzel kiszámolja az új 2D-s értékeket a fegyvernek. A fegyver értékeit felhasználva az indító járművét és végül az egész battalion képességeit (némi plusz megközelítést használva, amit most nem részleteznék). A jelek szerint ez kimaradt, vagy csak szimplán szar értéket írtak be..
  • Boconadi
    valaki feldobna néhány képet az FF5.5-ből? A domborzatra kíváncsi lennék.
  • L Viper #32299
    Jaja.
    Simán felismerte az FF 5.5 telepítő, hogy AF-es HiTiles van nálam installálva és választható lett, mint opció.
  • Molnibalage
    Pont ezek legkritikusabbak. A Falconnak speciálisan elő kell ezeket készíteni.
  • repvez
    A külsö modellem már majdnem kész , már csak a futomuvek és a mozgo alkatrészek legyártása és kivágása és a texturázás van hátra.
    Pár honap és kész :P
    Bár a betételrol semmit nem tudok :
    még lehet részletezni mivel eddig csak 1700poly
  • Molnibalage
    A SAAFOPS-os JAS-39 3D model nem lenne rossz.. :)
  • Molnibalage
    Mindkét gép már FF3-ban is volt, de FF4-ben biztos. A Mirage-2000 gépek új 3D modellt kaptak az 5.3-ban.

Nem kell 5.0 és 5.3 sem. 5.5 és a cockpit patch kell hozzá. Ott van a flyonline.hu-n is.
  • Willenbrock
    Az 5.5-ben van Mirage vagy Gripen? Ehez is kell az ős Falcon vagy minden benne van az 5.5 installerben?(Angolul nemigen tudok sajnos)
  • repvez
    még szerencse hogy vannak olyan helyek ahol ilyent meg tud oldani az ember én annak örülök ha találok egy gépet amin a papirmunkámat meg tudom csinálni nem hogy net legyen rajta .
  • Molnibalage
    Úgy tetted fel, ahogy az egyik sticky threadben van? Előbb a Hitles és exe és aztán FF5.5, hogy megtalálja? Ellenkező esetben a földi egységek mozgási útvonalát eltolhatja az install. Igazából a Tom féle free Hitles mitha az nem free lenne... :)
  • arrow19
    Énis így tudtam ezért is volt meglepő.
  • Molnibalage
    Nem is lesz. Hustler nem szereti.
  • Molnibalage
    Ezt is megváltoztatta Hustler. Findom nincs, hogy miért, ha ma RAM2 kiemelt threadje ezzel nyit... Egyszerűen nem értem ezt az embert.

Az elmúlt fél évben minden tesztverzió 16-nál magasabbra nem engdte tenni. Javaslom, hogy ne rakjátok x16 fölé. A takeoffot csak akkkor nyomjátok meg, ha kb. fél perc van felszállásig. Taxinál ez 2 vagy 3 perccel a felszállás előtti időpont.
  • Molnibalage
    Cégnél 10 perc alatt letöltöttem a kettőt.
  • repvez
    torrent link még nincs? mert leért a cucc de valami hiba lehetett nálam mert azt irja ki hogy nincs az állománynak vége.
    Ujabb 2 orát nem akarok ma már rááldozni.Mert nálam csak 100kb/s-el jön , torrenten jonne 4x gyorsabban
  • Molnibalage
    Eh... :)

Apró gond, hogy a játék véleményem szerint játszhatalan. Az MI baszik használni nagyrészt CBU és buta bombát is mozgó célok ellen. Egyszerűen nem funkcionál rendesen a 3D-s vilgában. Mivel az én hadjáratom meg precíziós fegyver előtti környezetet szimulálna...

Komolyan mondom, hogy hagyon a francba az egészet. Ennek így nincs értelme. Ez szendvedés.
  • L Viper #32285
    Köszi Sanyo a feltöltést, innen 10 perc alatt lejött nálam

Az új UI zenék nekem nagyon bejönnek, meg az a kis puritán intro is bőven elég.
    Ami tetszett, hogy az AF-es HiTiles is gyönyörűen muzsikál. A régi nem volt fent, engedélyeztem hát az AF-est. Textúraváltás hiba sincs.
    Épp egy kört reppentem eddig, többet nem tudok még mondani.
  • arrow19

ingame is megy 64x-esen nekem.
    @Sanyo
    Akkor már csak 1750emberről nem tudunk...
  • Sanyo
    1774-nél jár a letöltések száma, nagyon kapós. :)
  • Molnibalage
    Olyan nem is lehet csinálni. x16 a max.

Ide tessék a bugokat posztolni. Sajnos vannak újaj és súlyosak is.

A terep viszont tényleg sokkal dimbesdombosabb. Ez pozitívum.

Évszakváltás meg úgy megy, hogy a kinti parancsikonnal aminek a textúrája lett lett konvertálva az bent a setup részben azonnal kiválasztható.
  • arrow19
    Így igaz,nálam eddig csak 1x volt CTD de a 64x-es időgyorsítás miatt.
  • Molnibalage
    Ha neked nem ment az 5.3, akkor szerintem ezzel sem fog elvileg. Több teszter is ATI + w7 kombót tol és semmi bajuk nem volt.
  • repvez
    már nekiállitottam a töltést remélem ez már komálja a w7+ATI combot.Még 1,5 ora és lent is van :(
  • Molnibalage
    Az évszakváltás is elég fura módon van megcsinálva...
  • Molnibalage
    Azért ilyet nem kellene mondani. Az, hogy csökönyös és hülye, az nem ugyanaz. Vagy mégis.

Nem értem, hogy a Hustler mi a pékért adta ki ezt a verziót. Ugyanazok a - szerintem - súlyos hibák vannak a játékban, mint 5.46 alatt.

TE-ben 3D-s világban a jelek szerint az MI ugyanúgy baszik használni a CBU-t és egyes buta bombákat. Az SA-2 gyakorilatilag nem indít TE alatt. Gyanítom, hogy ugyanez a battalion hadjárat alatt sem fog túl agresszív lenni... (Két SA-2 van az adatbázisban.)

Az jópofa, hogy kicsit szebb lett az UI, más a zene és van 1 kikkes évszakváltás.

A radar szimbólumok még mindig szarok. A 's' helyett '2' van. Kibszottul zavaró, mikor van 5 reptér és 5 SA-2 a környéknen. Kurva jó...
  • Boconadi
    amilyen hülye lehet
  • Molnibalage
    Tanácsok.
  • arrow19
    tyaah
  • Molnibalage
    Moddolási.
  • arrow19
    Segédlet? Ottvan a kézikönyv,vagy milyen segédlet kell?
  • Molnibalage
    Alaphelyzetben nem.

Azért írtam azt, hogy az egyszerű felülírás nem bizotsan jó, mert az 5.46 tesztelése alatt szepartált hadjárat DB ellenére egyes dolgokat a hadjárat még mindig a \terrdata\objects core adatbáziból olvasott ki, holott nem ez volt a terv tudommal. Ez nem úgy szeparált, ahogy addig volt. Nem az összes fájl van felhasználva a \terrdata\objects mappából, csak egyesek. Ezek most a \campaign mappa egyes subtheather-ekhez tartozó mappáiban vannak.

A legstabilabb megoldás az, hogy az egész subtheaternek szeparált DB-t csinálsz és az használja a TE és hadjárat is. Vagy nem, mert a squadron stores-t limitálni kell a hadjáratban. TE alatt mindenki azt pakol a gépekre amit akar - plusz videókészítéshez kellhetnek olyan fegyverek amit az MI nem tud használni - de hadjáratban ezeket ki kell irtani.

Én így teszteltem, garantáltan egy helyen volt minden. Külön simdata.zip is lehetséges már. Egyetlen kérdés az, hogy a rackadata lehet -e szeparált mert az orosz gépeken új rack kiosztás kell.
  • JohnTerry
    Na, most akkor ez azt jelenti, hogy a hadjáratok és a TE-is buherálható F4Browse-vel?
    Tényleg Balázs, ha lesz időd rá esetleg egy magyar nyelvű segédletet kiadhatnál hozzá, szerintem sokunkat érdekelne
  • Molnibalage
    Puff neki, én is elküldtem neki a linket. Remélem nem zavarjuk össze.