• Molnibalage
    Mert az én modom a legfelső hadjáratot változtatja csak meg a sima Korea helyszínen (Korea 83-at), de az nem ebben a két file-ban van, hanem a két másik, a save02.cam és save02.tri. Ezzel a kettővel kell felülírni az eredetit a \campaign\saves-ban. A hadjárat indításakor a minimap rossz, de ha elmendet és ráklikkelsz a mentett játékra, akkor már a korrek minimap lesz a jobb felső sarokban.

A simdata az csak a gépen levő chaff/flare mennyiségét változtatja és a rakéták manőverezőképességét, az objectsben levő fileok, meg a gépekre rakható fegyverzet módosításait tartalmazza, a repüőgépek radarjainak chaff érzékenységét, chaff/flare szórás letiltása pár gépen, RWR, és még pár egyéb finomhangolást.

Sajnos a játékban levő SARH rakéták chaff érzékenysége csak az indító gép radarjától függ, ezért az egyes időszakokhoz tartozó gépekhez csak egyfajta Sparrow-ot rendszeresítek, mert a chaff rézékenységben nem lehet őket megkülönbözeteni, ha egyazon gépre rakod. Teáht, ha megscinálnám, hogy az AA-2C-t rárraknám az F-15A-ra és a MIG-21MF-re is, akkor az F-15-ről indítva kevésbé lenne érzékeny a chaff-re, mint a
    másikról. (Nem'tom, hogy ez érthető -e, az a baj, hogy én már annyia átlátom a játék működését, felépítését, hogy nektek abszolút nem triviális ami nekem igen.)

Tehát, ha a '91-es Öböl-háborút akarnám modellezni és rárakom az F-15A-ra (bár akkor asszem már volt C verzió is)a modernebb M Sparrowot az F helyett, akkor se lesz jobb a chaff érzékenység szempontjából, tehát erre a korra egy külön objects filegyűjtemény kell, ahol az F-15A radarjának más a chaff chace értéke. Namármost, ha az F-15C berakom a játékba, akkor le kell tiltani az AMRAAM-ot, de ez csak úgy tudom megtenni, hogy vagy letiltom/leveszem a gépről a fegyvert, de akkor hiába nem játszol hadjáratot, csak TE-t vagy dogfigtot, akkor nem lesz a gépen AMRAAM, vagy ha vagy a squadron stores-ból törlöm az AMRAAM-ot, dr akkor SEMMILYEN gépen nem lesz AMRAAM, mert alapállapotban csak EGYETLEN squadron stores van és abból nyúlja le az (majdnem) összes gép (a repszázad)a fegyvereket. (A saját objects-emben az én hadjáratomban levő gépeknek mecsináltam minden géptípusnak a saját stores-t.) Remélem kezd érződni a probléma...

Orosz gépeknél ez könnyű, mert szinte minden gépnek saját radaros légiharcraktája van. Az AA-10A van csak két gépen, de a SZU-27-ről indítva potosabb, mert annek jobb a radajának a chaff chance értéke.

Na, és akkor még meg kéne csinálni az IR rakéták beállítását is, és újabb gond, hogy nem tudom, hogy ki mivel szeret repkedni, mert pl: a görög, izrael, és francia gépeket alig piszkáltam meg. A Mirage 2000 széria és a Rafale megvan, de ezeket nem teszteltem, hanem az eddigi tapasztalataim alapján lőttem be. (A Rafale sem a szívem csücske a játékban, mert ez is már az "AMRAAM-os" kort képviseli, kiöli az élvezetet a játékból. A Mirage 2000-ből is megcsináltam a '80-as évek Mirage gépét.)

A '73-as Yom Kippur háborút is meglehetne SOKKAL reálisabbra csinálni, de hogy arra mikor lesz időm. Össze kéne kaparni az info-t a szembenálló felek reális erejéről, átírni egy rakás dolgot. Egyáltalán repked valaki azon a helyzínen?

Tehát összeségében elmodható, hogy a mostani objects-ben levő fileok a '80-as évekre lövi be a játékot, hogy az Europe helyszín és a Korea '83 MOD-om használható legyen.