Dubai - munka és élet Dubaiban
  • BlackRose
    :) Ha mind igaz amit leirtam a CV-ben (nem is irtam mindent le :) akkor nem gondolnak az Indiai HR-esek arra, hogy esetleg még több munkalehetőséget csinálok nekik? Mert az szép és jó, hogy én elvégezhetem a fél cég "munkáját", de még véletlenül sem ez a célom. Emlékszel, ...mondtam amikor ott voltam, hogy ultra-pontos workoholic vagyok, dolgozni akarok, nem annyira a hard mint amennyire a smart working-ot kedvelem. Na érdekes, hogy amikor a HR-es beszélni akar velem, nem értjük meg egymást, én szakmai szempontból beszélnék, ő meg csupán ott van, hogy a fizetését "megkeresse", viszont pocsék munkát végez, mert úgy ahogyan dolgozik, 100% elzavar mindenkit akire a cégnek tényleg szüksége lenne.

A Dubai szuperváros... nézd nekem tetszett, persze az Indiaiak néha nevetségessek voltak (Robival és Balázsal szétröhögtük magunkat amikor a villából szálították a cuccokat... volt egy "főnök" és egy cipekedő 30kg faszi, a főnök magyarázta a cipekedőnek, hogy mit hová tegyen (persze annyira rosszul, hogy ha mi nem szólunk közbe, nem fér fel semmi a kamionra), a cipekedő meg majd megszakadt, nem tudta maga feltenni, akkor mi segítettünk neki, a főnök meg nézte... és azon csodálkozott, hogy én - a legerősebb köztünk - nem emeltem semmit (nem tudta, hogy kézrepedésem volt) szóval :)))

...na mindegy, ha azt akarják amit elképzeltek (Dubai) akkor nem tudom kivel töltik meg a várost, mert mindazok a fejlesztések amelyeket elkezdtek (Airport City, Arabian City, Dubai Waterfront, stb.) szerintem nem kivitelezhetők az olcsó Indiai és Pakisztáni munkaerő nélkül, bár nem azokon az árakon. Viszont egy valami biztos, nagyon nagy a szemetelés (itt a felesleges munkára gondolok, és az Indiaiak nagyrészben ennek a szemetelésnek a nyertesei, ugyanis szar "munkáért" fizetik őket, sőt még olyan helyzetben vannak, hogy fél Indiát felveszik szar munkát csinálni (mert ugye ők a HR-esek), persze a felelőség szerintem az arabokon van. És elnézem a (GulfNews-en olvasom), hogy most gyorsan akarják orvosolni a hibákat, de sajnos még roszabb hibákat követnek el. Persze magad is mondod, kezd élhetetlené válni a város... szóval az a benyomásom, hogy átlagon alatti tudású és átlagon alatti munkakultúrával rendelkező emberekkel akarnak első-osztályú várost építeni, és ez egyszerűen képtelenség. Az erőforrások és itt főleg az infrastruktúrára gondolok nagyrészben kihasználatlanul marad... pl. Dubai Internet City vagy Media City, olyan fantasztikus infrastruktúrával majdnem semmi eredményt nem produkálnak, ha pl. Pesten lenne olyan dolog, azt hiszem 20% növekedne az ország GDP-je... :) pedig Pesten is lenne mit javítani...

Gondolom te magad is azért voltál kiborúlva a volt munkahelyeden?

Decemberben... nem leszek Pesten, Januárban viszont (ha jövök Dubaiba) akkor összefuthatunk.