Dubai - munka és élet Dubaiban
-
BlackRose #241 Kewl: (A privát nállam valami okból nem műxik... ezért itt van a válasz)
Szia!
Munka van bőven ezt már tudom, de mindenki azt mondja, hogy a legjobb előbb kimenni turista vizummal és a helyszínen válogatni :) ez pl. azért is tanácsos, mert nem lehet máról-holnapra munkahelyet változtatni, ugyanis a törvényeik szerint 1 évet kell dolgozni az adott munkahelyen (annál aki sponzorálja a munkavízumot), és csak ezután lehet munkahelyet változtatni (habár itt most valami változás lesz, de még nem tudni pontossan milyen), vagy ha ezt nem akarja az ember kivárni (nem kötelező) akkor 6 hónapra el kell hagynia az országot (mármint az Emirátusokat). Tehát a legjobb jól megnézni a munkahelyet mielőtt az ember elfogadná. Különben én Január elején megyek ki, úgy készülök, hogy 2 hónapig munkát keresek (nem fogok sietni, mert tényleg folytatni szeretném ott sikeres pályafutásomat, nem pedig beleugrani az első lehetőségbe). Eddig kb. 2 tucat helyre küldtem el a CV-met, a felétől kaptam pozitív választ, hogy jelentsem nekik mikor leszek ott, hogy megbeszéljünk egy interview-et. Mindent komolyan ki kell tervezni ez az én életfilozófiám (a faterom már azt mondja, hogy az én "Dubai project-emtől" csak a NASA hold misszió volt részletesebben kitervezve :), de a legjobb mindent papirra vetni, mérlegelni, keresgélni (most az Internet nagy hatalom az ember kezében), és nem szabad semmit sem elsietni. Amikor elkezdtem gondolkodni a dolgon, nagyon sok kérdés volt előttem, de most már 100% biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog, a legjobb ha te is így teszed, ha gondolod, hogy keresettek ott szakmai képességeit akkor előre, nincs mit veszítened.
Üdvözlet,
András