Dubai - munka és élet Dubaiban
  • BlackRose
    Mícs, egy kérdés a számtalanból :)

A GulfNews.com -on elolvasható, hogy mobilszámot (Etisalat) és Internet hozzáférést csak rezidens vízummal lehet kapni. Ha ez igaz akkor nem éppen jó dolog, mert gondolom, hogy egy komoly munkakereséshez (persze már itthonról elkészítve - CV-k elküldve, interview időpontok esetleg megbeszélve), azért mégiscsak fontosnak tartom a kommunikáció biztosítását. Alapjából azt terveztem, hogy ahogy odaérek biztosítom a mobilszámot meg a netet (talán van WiFi mert viszem magammal a Notebookomat), de most nem tudom, lehetséges e valami megoldás vagy, egyáltalán, igaz ez?
    Ezenkívül még az is elolvasható, hogy lakást sem lehet bérelni rezidens vizum hiányában, azért remélem, hogy erre van megoldás, mert 2 hónapot szállodában lenni azért elég kidobott pénz lenne :(
    Na most nem akarok itt hülyének kiesni, de azért szeretném ha tisztán látnám ezeket a dolgokat, különben észrevettem, hogy teljessen ellentmondó információkat lehet találni a neten különböző forrásokból, most nem akarom elhinni, hogy ennyire tévednének az emberek, habár olvasva a lacruiseanddubai.blogspot.com-ot látom, hogy komoly kritikákkal jegyzed meg az ottani emberek egy részét, erről is írhatnál egy pár szót, kb. milyen a szint, ugye ezt nem árt tudni, hogy milyen hozzáállással jöjjön oda az ember esetleg milyen fizetésszintet állítson fel magának, mert ugye ha a szint ott mondjuk USA vagy EU (GER, UK) szint allatt van akkor az ember esetleg szupersztár :))) elnézést a nagyképűségért, de ha a szint magas akkor meg mégis nem árt tudni a helyünket... gondolom érted mire gondolok. Ehhez hozzáfüzve, pl. találtam hírdetéseket a neten amelyek már hónapok óta nyitottak, komoly IT management pozíciók $5-8000 (USA $) fizu, mégsincs megfelelő jelenkező, a munkaleírásból nagyjából eltudnám végezni (hasonló munkakörben dolgozok már néhány éve), na most ez szerinted mi, minőségszint hiány, vagy nem értem, hogyan lehetséges ilyen magassan fizetett poziciót hónapokig nem betölteni? Na ne haragudj, hogy ennyit kérdezek...