Dubai - munka és élet Dubaiban
  • BlackRose
    Na most ez OK, biztos, hogy nincs kolbászból kerítés Dubaiban sem és itt nem is ez a mese megy, meg nem is akar seniki aem olajseik lenni, főleg ha tudjuk, hogy Dubaiban az olaj már nem olyan fontos, vagyis 10% alatt van az olaj a GDP-ben. Az meg, hogy biztos nagy a verseny, az lehet igaz, de hol van ez másként, az EU-ban most minden áll, évek óta alig van növekedés, örülnek ha a GDP 1-2% megy fel évente. Az USA jobban áll, 3-4% évente, de ez is messze van Dubai 8%-ánál. Na most én tudom, hogy miből vagyok megszerkesztve, eddig is keményen dolgoztam, de sajnos megközelítőleg sem fizettik meg a munkám értékét, na ebből van elegem, ezért akarok oda menni ahol lehet, hogy megfizetik. A másik dolog meg, hogy nincs adó, tehát amit megkeresel az a tiéd. És ha nem sikerül, akkor meg a saját hibám lesz, mert ha ott most annyi bevándorló versenyez és én alul maradok az csakis azért lesz mert nem vagyok megfelelő, és nem azért mert valaki a lábomra lép, vagy mert valakinek nem tetszek (mint itt ahogy szokott lenni), és akkor elköltöm azt a pénzt amit keservessen megkerestem az elmult évek során és punktum. Ha nem próbálok kitörni ebből a szörkeségből akkor meg már punktum biztos. Tehát számomra érdemes rizikelni, és hiszem ha komolyan állok hozzá a dolgoknak és ha tisztességes munkát végzek akkor egy olyan dinamikus rendszerben mint Dubai nem kell félnem. Dolgozni akarok, itt nem igen engednek, ha meg dolgozól akkor várod, hogy kifizessenek (jelenleg is 3500 EUR-oval adóssak nekem pedig tisztességessen megcsináltam amit megbeszéltünk, de ugyanúgy adóssak a parsztoknak is meg még sok mindenki másnak), tehát most kérdezlek én téged, hogy mi a jobb, megpróbálni és bizonyítani, hogy képes vagy e, vagy lehajtani a fejed és életed végéig tűrni, hogy 100x kevesebbet érő emberek a fejedre sz...nak minden áldott nap. 12+ évi tapasztalattal rendelkezem, a kezdőtől a vezetői pozicióig, azt hiszem ez érhet valamit egy olyan helyen mint Dubai, ahol nem az a fontos, hogy honnan jőttél hanem az, hogy mit tudsz beadni az ország fejlődésébe. Ahogy én eddig látom ezt ott megbecsülik és megfizetik, ha meg esetleg tévedek akkor majd valaki aki ott él (pl. Mícs) kijavíthat.
    Ja és Rockefeller, Soros, Bill és a többiek külön dolog aminek nem sok köze van Dubaihoz, és lehet, hogy nem sikerült mindenkinek úgy mint nekik, de azt nehezen fogod látni, hogy valaki rosszabbul járt mint ha itt maradt volna.
    Az pedig igaz, hogy meg kell ismerni az ottani kultúrát, de nem éppen ezt akarom az elkövetkező hónapokban, maximálissan felkészölni, még ha kell alapszintű arab nyelvet is tanulok... na mindegy azt mondják aki mer az nyer.