• h4x0r
    #36
    "[...]minden hónapban megduplázná a térhóditását és ezt a tempót tartanák egy teljes évig, [...] megszerzik a piac 20%át ami nagyon jó eredmény lehetne[...]"

    Arra a 20%-ra mar lehetne alapozni. Es ha mostantol a reszesedese (legyen nagyon lealacsonyitva 2%) megduplazodna havonta, akkor 5 honap utan 64% lenne durvan. Matek :-)

    "Ez akármennyire nem tetszik vagy fáj, így van. Ezek a böngik továbra is alternatívak maradnak."

    Nem faj senkinek. Amig fejlesztik oket rendesen, addig nincs gond.

    "És azért azt vegyük észre, hogy pl az FF inkább az alternatív böngészők rovására nyert teret és nem az IEvel szemben. De azt is lássuk be, az IE6 már igencsak korosnak számítható egy olyan világban ahol 1 év alatt a legújabb is elavúl és egy ilyennel szemben akármilyen nagy térnyerés is a legnagyobb jóindulattal is csak szerénynek nevezhető. Sőt inkább ciki, hogy csak ennyi."

    Valo igaz, sokan lecserelik az Operat/Mozillat/Dillot/stb. mert valami nem tetszik nekik benne. De sokan az IE-t cserelik le. Amugy az egysegsugaru user azt hasznalja, amit a gepere raktak. De ezt Te is tudod.

    A masik: az IE6 fejlesztesenek elmaradasa ciki. Hogy a tobbi miert nem nyert teret, azt lasd fent.

    "Másrészt az IE felhasználók döntő többsége (azok, akik egyébként a piac 80-90%át jelentik) tökéletesen elégedett volt az IE6tal, akkor meg minek fecséreljen az M$ drága pénzeket fejlesztésekre, amikor úgy is jó ahogy van. Most, hogy úgy nézki változnak az igények, változtatásokat eszközőlnek. Ez nem lemaradotság, egyszerű üzletpolitika."

    Az igenyek valtozasa pedig az alternativak megjelenese jelentette. Az IE-nek 1% valtozas is sok, megerzodik a piacon, meg ha kevesnek is hangzik. Es ha valaki elegedett valamivel, az nem jelenti azt, hogy a bovites nem fog sikerrel jarni. Kockazatos. Eddig nem vallaltak.

    "Majd kijön az IE7, ami varázscsapásra leváltja az IE6ot így hatalmas térveszteséget okozva az IE6nak (ami már senkit nem fog érdekelni) és vissza is hódít majd, így szépen hejreállítva a világ rendet."

    Visszaallit? Amig az AdBlock pl. nem lesz meg IE-ben, addig lesznek olyan elvetemultek, akik a vilag rendje ellen fordulva a kaosz forrasat fogjak hasznalni :-)

    "IEnél még az is érdekes, hogy saját maga régebbi változatait (pl IE5, negyisten IE4) többen használják mint más böngik legújabb változatait együtvéve. Ennek megvannak az okai és meg is fognak maradni akárki akarmát csinál."

    Okok fentebb.