Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
-
"de eddig a vallásoknak több hasznát vettem, az nem változik hetente, mint a tudományos elméletek"
Pedig a tudomány egyik legfőbb erénye az, hogy képes állításait felülbírálni, változni. Nincsenek évezredekre bebetonozott dogmái. De a legfontosabb az, hogy a tudomány a -vallásokkal ellentétben- az igazságok feltárására törekszik, nem pedig azok megírására. Vagy máshogy kifejezve: a tudományt az igazság írja és nem fordítva, a tudomány az igazságot.
"mint ahogy flashx elhisz mindent amit a tudomány (a kormány) elétár, pedig ő semmit nem tud bizonyítani a dolgokból, még az atomokat sem tudná..."
De neki miért kéne bármit is bizonyítani? Az a tudomány mélyebb művelőinek a dolga...
Nekem például ahhoz, hogy bízzak bennük, pont elég, hogy ismerem a módszereiket.
"szívesen elfogadnék egy működő ateista világképet, ha lenne olyan ami megállja a helyét"
Mitől lesz egy világkép működőképes?
A jelenlegi ateista világkép miért nem az? Hiszen nap mint nap használjuk eredményeit, kényelmesebbé teszi az életünket...
Amúgy azzal sincs semmi gond, ha valaki a hitet választja. Egy hívőnek szerintem sokkal könnyebb, hiszen van egy biztos képe a világról, amely biztonságérzetet nyújt számára. "Választ" kap olyan nagy kérédésekre, amelyekre
a nem hívőknek esélye sincs és boldogan él, amíg meg nem hal... Aki viszont nem képes "hinni", az valahogy mindig fél lábbal áll a világban, mivel kénytelen a lelki szükségletei ellenére nyitott kérdések között élni. Én legalábbis így érzem.