Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
  • Botond #46
    Isten nem konkrét személy,csak egy felsőbb erő.Én például úgyképzelem el a dolgot,mint a Man in Black 2ben,ahol a kis lények a pályaudvari megörzőben imádják a névjegykártyát,amit a felsőbb erő hagyott ott,és a végén kiderül,hogy a mi kis világunk is egy pályaudvari megörző egy nagyobban,vagy az első rész végén mint üveggolyó jelenik meg az univerzum.Vmint a mátrix virtuális realitás szimulációja is hitelesebb magyarázat a "nem tudom,e felsőbb erő nincs" demagógiánál.Mindenkinek van vmielképzelése a dologról,de ez nem jelenti azt,hogy neki van igaza,és mások tévednek.Végső soron mindenki hisz vmiben.Én személyszerint úgy képzelem el a dolgot mint amikor mondjuk leejtesz egy bögrét,és annak a darabjai apró porszemekké törnek és szétszállnak.Lehet ez neked egy tizedmásodperc,de lehet közben a darabok között lejátszodik egy egész univerzum felvirágzása és elmúlása háborúkkal mindennel,hiszen az idő relatív dolog.Nem tudni mi mennyő idő,mi emberek csk viszonyszámokat alakítottunk ki,hogy mégis tudjunk arányítani vmihez,ezek nem fix dolgok.Tiszavirágnak 1nap egy élet,nekünk 50-80év,teknősöknek 200év,relatív dogok ezek,és mindenki hisz vmiben,nem tudom miért kéne bebizonyítani neki,hogy téved,amikor az ég egy adta világon senki de senki nem tudja mi az igazság.

Ami az egyházat illeti,az erkölcsi tanításokat ad tovább éverzedek óta,hála a sok kételkedőnek egyre kevesebb sikerrel,de hát ennek megvan a jótékony hatása,lásd gyerekgyilkosságok,pedofília,homoszekszualitás,csökkenő népességszaporulat stb stb.Ez egy emberi intézmény,és hibázik mint mi emberek is.Te is hibáztál,én is hibáztam,mégse kérdőjelezik meg a létjogosultságuk.