Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
-
Botond reggel óta olvasom miket írsz, és végig saját magadat cáfolod.
Bizonyítékot kérsz a tudományos teremtésről? Miért te talán tudod bizonyítani Istent?
Én nem vagyok vallásos, de ha teremtésről van szó, a véleményem az, hogy csakis valami természetfelletti dolog lehet (ez a te nézetedben Isten) és itt nem egészen értek egyet a tudományban. De az, hogy egy tudós az egész életét a tudománynak szenteli, hogy bizonyítsa igazát, te meg csak a hasadra csapsz és azt mondod Isten volt...
Szted melyik a nehezebb? Melyikben van több munka? Melyikhez kell nagyobb kitartás és ész?
Igenis elvakult amit állítasz! ÉS ez az AIDS-es szöveg? Hogy a bűnösöket büntetik? HAhaha ezen jót nevettem, amikor meg egy ártatlan szenved mindig ugyanaz a duma: Isten útjai kifürkészhetetlenek! És nem csak a bűnösök szenvednek ebben a betegségben TE is elkaphatod!
Aztán az, hogy az egyház 2000 éves ezért tapasztalt... Ezen is borultam. Miért, ugyanazok az emberek? Nem! Mindig mások! Az már nem ugyanaz, nem ugyanaz az egyház. Ami meg a tapasztalat átadást illeti (szal, hogy az idősebbek elmondják a fiataloknak mi helyes és mi nem) az sem igaz. Mindenki végigmegy ugyanazokon az ösvényeken, mert mindenki a saját hibájából tanul csak igazán. Ha nem így lenne, hanem megfogadnánk azt, amit szüleink állítanak, akkor mára már valami szuperinteligens háborút nélkülöző tökéletesen boldog társadalom lennénk. De nem így van.