Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
  • Botond #12
    Mit tagad például?

Miért baj tiltani az abortuszt és a fogamzásgátlást?Mert szerinted baj?Több milliárd katolikus másként gondolja,miért te gondolod jól?Láttad te mostanában Európa születési és halálozási mutatóit?Tisztában vagy vele,hogy 100-200éven belül a fehér ember védett faj lesz,és csak mutatóba lesz 1-2?

Meg érdekes ez a világ szemlélet,hogy amit nem látok azt nem hiszem,de majd a tudomány választ ad,mert per pillanat már rögtön az első lépések hiányoznak a tudományos világképből,ugyanis nem tudni,hogy mikor hogyan és miért került ide az ősmassza ami szétrobbanva megteremtette az univerzumot,aztán azt se tudni,hogy eleve mitől robbant szét,nem tudni mitől jött létre élet a Földön,a többire már van tipp...Ráadásul ez a tip 10,de maximum 20évente gyökeresen átalakul. :-) Szóval én nem értem,hogy mire gondolsz világ kép alatt,mert nekem nagyon úgy tűnik,hogy ateizmus=Isten/felsőbb hatalom elutasítása,és reménykedés,hogy vki jön majd vmi épkézláb magyarázattal vmikor.Mint a messiás várás Izraelben.