• DcsabaS
    #108
    Kedves Alien_AM - VIP #96!

    Fel nem foghatom, hogy mi vezet Téged (pláne VIP státuszban) ilyen személyeskedő és ostoba üzenetek leírására.

    A macskás kísérletednél egyébként a következő történik:
    Minthogy a foton kvantuminterferenciára csak abban a térbeli és időbeli tartományban képes, amelyre kiterjed, legkésőbb akkor, amikor elválasztod az űrhajókat (a csövet), eldől, hogy a foton melyik térrészben marad. Ez az eldőlési folyamat is max. c-vel zajlik, ezért ha előzőleg egyenletes valószínűséggel tartózkodott a foton mindkét rakátában, a távolságból kiszámolhatjuk, hogy MÉG minimum mennyi idő kell ahhoz, hogy bármelyik rakétában észlelhető legyen a foton.
    Másszóval semmi olyan nem történik, amit csak tachionokkal lehetne magyarázni.

    "nem mindegy neki, vagyis a meres befolyasolja az eredmenyt"
    Igen, a kvantumfizikai mérés befolyásolja az eredményt. Csak azt kell még ehhez tudni, hogy a mérést ilyen szempontból NEM az definiálja, hogy a én (vagy valaki más) ránéz-e az eredményre, hanem azok a fizikai kölcsönhatások, amelyek ún. energia sajátállapotba hozzák a rendszert. És ilyen számtalan alkalommal történik úgy, hogy senki sem akart mérni.

    "es itt halt meg dcsaba is a kijelenteseivel meg te is kryon ez nem elmeleti fizika mar ! csak fejlodni kell, es mindent nem hoznak nyilvanossagra csak ha prezentalsz kulfoldre vagy ..."
    Ugyan bizony melyik kijelentésem halna meg?!?

    "kvantumechanikai renszer állapotanak keveredeset soha nem lathatjuk."
    Közvetlenül nem. De ki állított mást?!?

    *********
    "1. Kitértél a válasz elől! Te magad is levezetted?"
    Nem tértem ki, világosan leírtam, hogy a fizikus hallgatóknak le kell vezetni.

    "2. A csillagászok a távoli objektumok helyzetét, távolságát, stb. az észlelt adatok alapján határozzák meg, és nem fordítva. Az észlelés alapja viszont nem a gravitáció, hanem a c sebességgel haladó észlelhető fizikai jelenségek. Így kapásból hamis eredményekhez jutnak."
    Valóban lehet jutni hamis eredményekre, ha az észlelt adatokat nem kellő körültekintéssel értelmezik. Ebben tehát egyetértünk. Talán még annyival meg is toldanám, hogy bizonyos esetekben (pl. feketelyukak, táguló Univerzum) jellemző is, hogy elsősorban csak a népszerű elképzelések mentén értelmezik, ami persze helytelen.