Én nem vagyok nagy számítógép machinátor - nem is "választott szakmám". Ellenben, immáron 5 éve turkálok a kódokban, autodidakta módon, mások (és angolul tudók) számára értelmetlennek tűnő hobby-nak élve: játékokat magyarítok.
Ebből kifolyólag csak érzelmileg tudok a dologhoz hozzászólni, ahogy tettem korábban is.
Nagyon örülök, hogy a szakmai részét már jó páran előttem ecsetelték, így comet-nek el tudom mondani ezt:
Én sosem vezettem Ferrarit, Ladát igen. Az előző gyorsabb, szebb, drágább és egyedibb - mégis, a Ladát tartom mindennapibb autónak: bele merek ülni, kinn merem hagyni az esőben, s ha rohadni kezd a sárvédője, el merem vinni szerelőhöz.
Lefordítva: bújj a Linux-világodba, csak azt lásd amit az opensource világ enged neked, mi addig szépen el leszünk a Windows-unkkal. Kicsit hibás, kicsit lassú, kicsit sokat eszik, de mi - amellett amit a Linux is tud - tudunk vele játszani bármilyen játékkal, el tudunk indítani bármilyen célprogramot, és nem kell aktív net ahhoz, hogy egyáltalán naprakészek legyünk.
Röhögök mindig egyik haveromon, aki Linux***i: újraírható DVD-vel rohangál, mert mindig újabb és újabb kerneleket, disztribúciókat meg csomagokat töltöget le kávézókban, kér el ismerősöktől és dicsekszik, hogy hm, most újabb héjat futtat...
Én használom a gépet, ne ő használjon engem!
=============================== .:i2k:. melóból:
Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® integrated Graphics Media Accelerator 900 .:|:. Integrated Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP .:|:. 340W power supply - Active PFC .:|:. Windows XP HUN SP2