• Crem
    #386
    Magyarországi viszonyatban nagynak számító földrengés volt szombat este az ország területén. A rengést az ország több pontján érezték, beremegtek a falak és a bútorok. Károkról egyelőre nem érkezett jelentés.
    Érezhető földrengést jelentettek az [origo] olvasói és munkatársai az ország különböző pontjairól szombat este. Megremegett a föld egyebek mellett Budapest több kerületében, Tatabányán, Veszprémben, Esztergom térségében és Székesfehérváron is. A rengé miatt beremegtek a falak, megmozdultak a bútorok - jelentették kollégáink.

    A potsdami geofizikai intézet adatai szerint a rengés a Richter-skála szerint 4,8-as erősségű volt, ami az [origo] Tudomány rovatának vezetője szerint Magyarorzági viszonylatban erősnek számít. A rengés 18.41-kor pattant ki magyarorzág alatt 5 kilométeres mélységben.

    Budapesten az [origo] egyik munkatérsa szerint a Batthyány térnél az ablakok is beleremegtek a rengésben. Egy másik beszámoló szerint a XI. kerületben egy panelház nyolcadik emeletén a hálószoba ágyát is arréb tolta a rengés, a gyarekhinta pedig kilengett. A Baross téren egyik szerkesztőnk azt jelentette, hogy "olyan volt mintha az asztalokat megrángatták volna", é a virágcserepek is beremegtek a földrengés miatt.

    origo