Insideman#352
Sziasztok
Adok egy kis témát.
1999-ben megszereztem az építőgépkezelő jogosítványomat. Levizsgáztam különböző típusokra (Robbanómotoros illetve elektromos és magas emelésű villás targonca) mint könnyűgépkezelő.
Tettem még egy típusvizsgát 2007-ben alacsonyemelésű targoncára. Sem ez első vizsgánál sem a típusvizsgánál nem kellett OKJ-s bizonyítvánnyal rendelkeznem. Kérdéseim a következők lennének, hogy a már megszerzett jogosítványom miért nem megfelelő a Tisztelt Minisztériumnak???? A már egyszer kiadott jogosítványom elveszti érvényét amennyiben 2015 december 31-ig nem csinálom meg a képzésnek azon részét ami bizonyítványt ad? Miért kell nekem közel 80.000Ft-ot fizetnem azért amivel gyakorlatilag 10 éve dolgozom???
Sajnos most munkanélküli vagyok, de lenne munkám ám ehhez az fentebb említett összeget saját magamnak elő kell teremtenem (mert ugyan ki fizetné ki helyettem? valószínűleg hitelből fedezem majd, ha kapok.) ugyanis a munkáltató csak az OKJ-s bizonyítvánnyal rendelkező munkaerőt veszi fel!!!
Megjegyezném, tényleg nem nagyon írogat ide senki, ja én sem gyakran de legalább adok témát amin lehet rágódni