Disney World
  • CSOCSO
    nahszoval...
    Az universal Studio-s napbol kimaradt az Universal Horror Make-Up Show
    ami igencsak azoknak jo szorakozas akik tudnak angolul...Leginkabb poenos, csaladom es en is romma rohogtuk magunkat... es horror ide vagy oda sok kisgyerek is beult.. annak ellenere hogy nem csodalkoznak ha csak 14 ev felettiek mehetnenek be..
    szal aki angolul tud az ne hagyja ki SEMMIKEPPEN SE!:)

---

ezekutan elmentunk a Disney MGM Studioba

Star Tours - the ultimate Star Wars™ thrill ride
    a nagy lepegeto eleg zsir volt a bejarat elott.. es a belso varakozo hely is elegge latvanyosan Star Warsosan ossze van rakva.. de sajna maga a szimulator alig jobb a kozepesnel..amugy a lenyeg, hogy az egyik szallitorepcsivel el kell jutni valahova dehat termeszetesen problemasan alakulnak a dolgok... mindenesetre ne hagyjatok ki!

The Twilight Zone Tower of Terror™
    Nah ez UBERDURVA volt:))
    be kell szallni egy liftbe.. termeszetesen ulve, becsatolva.. majd kezdedet veszi az amitol sokmindenki fel a liftben.. LESZAKAD A LIFT.. de meghozza hogy:) gravitaciora rasegitve engednek el es garantaltan nem fogod elengedni a kapaszkodokat:) en csak 1 kezzel mertem megtenni de nem birtam egyenesen tartani a kezemet:) UBER volt!! SIKITOZTAM VEGIG a tobiekkel mint egy 10 eves kislany:) hatalmas volt!:)

Indiana Jones ™ Epic Stunt Spectacular!
    Sajna ezt nem lattam:( pedig akartunk csak nem volt ra ido.. aki teheti ne hagyja ki mert tuti zsir!

Lights, Motors, Action!™ Extreme Stunt Show
    Nah ez is durva volt... a legerdekesebb hogy OPEL CORSA-kkal csapatjak a stuntsokat!! igaz hatsokerekesse epitett nem gyenge tuningos corsakrol van szo..szal kozelsem alap de akkor is meglepo.. arrol ne is beszeljunk hogy szinte majdnem mindent megcsinalnak mint amik a filmekben vannak.. 5 cm re megallas a faltol meg autoval valo ugratgatas rukvercben meg hasonlok:) persze vannak meglepik de nem mondom el oket:)
    KOTELEZO

The Magic of Disney Animation
    Itt az oroszlankiraly es a szepseg es a szornyeteg elegge rovid musicel valtozatat lehet meglesni.. mi csak a szepseg es a szornyeteget neztuk meg.. jo jo.. de nekem sokkal jobban tetszik a magyar valtozat:)
    aki szereti ezeket a dalokat.. az lesse meg mert szep.. nekem nagyon tetszett

szal egy ket dolgot sajna kihagytunk de azert elegge jo kis hely az MGM studios

---
    Epcot

Mission: SPACE
    urhajos.. sajna kimaradt:(

Test Track - hullamvasut feleseg csak autoba kell beulni es egy ket dolgot csinalnak veled.. mint pl.. abs es anelkuli fekezes szimulalasa.. meg lejton fel le gyorsulas meg egyeletlen uton valo autozas.. utanna 60mph val egy 50 fokos kanyarban szaguldoztok.. most mit mondhatnek?? engem mindenki beizzitott hogy a szorolapra az van irva hogy 160 ra gyorsul az ember 2 mp alatt.. semmi ILYEn nem volt az egesz ubernagy csalodas volt. amugyse volt egy hubazz cucc, es nem csak en gondolom igy hanem amellettem ulo idegen japan csavo is..

Soarin'™
    Ezt sajna kihagytuk mert 10 kor kezdodott a tuzijatek este.. es a Sorainnal meg 135 percet kellett volna sorbanallni este 9 kor..szal kihagytuk...
    135 perc???????????? szegeny ott allo dolgozo nem csinalt mast csak helyeselt az odatevedo embereknek akik nem hittek a szemuknek hogy tobb mint ket orat kell allni sorba ezert a szarert..amugy ez a szar arrol szol hogy valami rohadt nagy, talan felkor alaku kepernyobe odavetitik a tajat es te egy sifelvono szeru dologban ulsz.. es igy olyan mintha sifelvonon mennel baromi magasan.. csak azzal a kulonbseggel hogy itt mutogatnak nemtom hany tajat meg talan komolyabb manoverek is vannak. nemtom.. az oldalon levo videokbol nemsok veheto ki..
    lehet hogy kihagyhatatlan.. nemtom.. majd jovore meglessuk ezt is..

Spaceship Earth
    en az hittem hogy ez a Solarin vagy micsoda van a hatalmas Epcot gombben.. de nem.. abban a hatalmas gombben egy tavkozlesrol, vagy kommunikaciorol szolo idoutazas van... a barlangrajzolastol elkezdve az egyiptomiak papirra irasan, telefonalason keresztul az internet video-chat beszelgetesig... szepen bemutatva , korhu helyszinekkel, szereplokkel...

mi lenne ha elethu elmaszkirozott embereket mutogatnanak es nem robotokat?? nah mindegy...
    amugy erdekes volt.. sokat nem kellett ra varni..

ezen kivul aszem mar csak a varosokban voltunk.. hisz ha az ember vegig akar ott setalni akkor arra kulon majdnem egy napot kell szanni!
    A lenyeg hogy a nagy to korul meg van csinalva par varos.. JaPan. kina, amcsi, Norvegia, olasz francia stb.. minden a kulturanak megfeleloen ja es persze minden helyen a sajat nemzetisegu " ott dolgozokkal" tehat a japan varos aruhazaban., ettermeben igazi japan emberek vannak akik... igen..karattyolnak japanul... es a tobbinel ugyanigy...
    amugy szep minden es a japanoknal ELOTTED nyitjak fel a kagylokat es szedik ki belole az igazgyongyoket es merettol fuggoen x osszegert tied lehet...
    de minden varosabn van sok sok okossag.. pl kinaiaknal a fo atrakcio a nagyonhajlekony csajok kepessegei

sajna a magic kingdomra es az animal kingdomra nem volt idonk:(
    de amig az egyik csak allatod a masik meg inkabb fiatalabbaknak valo..

szal hirtelen ennyi...

a szallodaban a tv ben kulon disney csati van ahol egy egesz helyes de bohem csaj mutatja meg, hogy milyen atrakciok vannak es mik a jobbak...
    ez hasznos lehet szal mikor szallodaba erkeztetek.. pakoljatok ki furodjetek le es uljetek le a csaladdal 1 orara es nezzetek meg hogy mizu

ha van kisgyerek a csaladban akkor nyugodtan elmehettek mindenhova...
    Magic Kingdom
    MGM studio
    Epcot es Universal is

ha nem akartok sokat setalni akkor mindegyik 1 nap.. ha akartok akkor az epcotban 1 nap nem biztos hogy eleg...
    plusz majdnem kifelejtettem a Universal Studionak van egy masik parjka..
    az Island of Adventure
    Sajna itt sem voltunk mert nem volt ra idonk de ez is fasza hely lehet!

Szoval azt ajanlom hogy aki ki akar jonni es meglesni ezt az egeszet az legalabb 1 hetre jojjon es masbol nem is fog neki allni a vakacio mint izzadas.. sorban allas.. elvezkedes es manikoltes.. de felejthetetlen elmenyei maradnak.. aki inkabb lustalkodna es csak NY vagy miamit nezegetne az sem olcso de kozel sem olyan mint egy ilyen utazas..
    sajna a sorrendet elbaltaztuk.. nem szabad azonnal a zuniversalba menni..
    szerintem a legjobb ha eloszor MGM.. majd Epcot ezekutan a ket universal studio
    ja es Animal Kingdom amiben van fasza dinos atrakcio is..
    szal szerintem 1 het minimum..

legjobb az universal studio volt de a tobbi se pite...