• comet
  #42
  A cisco nem linuxot gyárt, ha jól tudom hanem routereket, és nem a vásárlóinak adja el a linuxot hanem a saját céges környezetében használja, de egyébként szép csúsztatás volt pheel. (IBM-ről nincsnenek illúzióim, de ők viszont fejlődnek. Volt zárt forrású szabadalmakkal körülbástyázott hardverük, nem is használta senki. Tanultak belőle. Egyszerűbb Linuxot támogatniuk mint saját oprendszert fejleszteniük).

  A sun egy mocskos cég, a licenszfeltételei meg nem igazán tekinthetőek ingyenesnek hacsaknem az eladom-a-lelkemet ingyenesnek nézed.

  A linux közösség úgy általában nem szokott hazudozni, méghozzá azért mert elég jó eredményeket érünk el azzal is ha az igazságot mondjuk el. Technikailag a linux kernel, és a köré szervezett laza eszközök sokkal magasabb színvonalon állnak mint a Windows, erről a get the facts kampány nem fog másképp meggyőzni. Ne mondd azt hogy egy online linuxos újság ausztráliában tömegesen fogja átkonvertálni az usereket...félreérted. Nem neked szól (általában) a linuxos újság, hanem alapvetően már linuxot használóknak. Az MS hazudozásával ellentétben igenis lehet viszonylagosan objektív maradni, ezt pl slashdot nem, de a legtöbb linux portál teljesíti. Ez pont olyan mint amikor SCO-val szemben a groklaw tisztázott pár tényt.

  A másik az hogy egy HÍRT nem igazán lehet eltorzítani (ebbe ne köss bele) ha az idézi a Cisco-s forrásokat. A cisco-t nem tekinteném annyira linux fanatikus cégnek, ha nem bánod. Főleg hogy te is Cisco certified network admin vagy :))

  A novell, a red hat elad oprendszerhez supportot. Cégek. Ne próbáld egybemosni az egyszeri nonprofit újságot egy céggel. Köszi.