DcsabaS#61
"te mivel foglalkozol, van köze a tudományhoz?
mert gondolom akkor ott nem nagyon hangoztathatod "istenhited"-et"
Kutató vagyok (fizikus), és nem vagyok hívő (Neked úgy tűnt?), de a munkatársaim elég nagy része az.
"kíváncsi lennék tudományos nyelven hogyan lehet megmagyarázni mégis, hogy van aki vissza tud jönni a halálból, van aki meg nem pedig a teste talán még jobb állapotban is van"
Főleg az agy állapota érdekes, nem a test többi részéé. Az agy állapotát pedig jellemzően az elszenvedett oxigénhiány határozza meg. Pl. éber állapotban többet igényel az agyunk, mint álom nélküli alvó állapotban, de ha lehült a fejünk (pl. jeges vízben) akkor még kevesebbet.
Úgy emlékszem a rekord vagy 40 perc volt egy kisgyereknél, aki beleesett a jeges vízbe (beszakadt alatta a jég), és 40 perc múlva még újra lehetett éleszteni úgy, hogy nem maradt nála maradandó súlyos agykárosodás.
Picit sci-fi ötlet, de talán érdekes. Megtehetnénk, hogy a szervezetünkbe juttatunk/építünk egy olyan eszközt (akár pirulát), amely ha a vér oxigénszintje egy kritikus érték alá süllyed, oxigént juttat a vérbe. Ezzel akár órákra is kitolódhatna az a határ, ahonnan még lenne visszaút.
"csak azt szoktam mondani, ahol én lakom, abban a világegyetemben, úgy keletkeznek a dolgok, hogy először gondolkozik valaki valamin, aztán megvalósítja, aztán meg fejleszti
itt így születnek a dolgok, mint pl, a kalapács, a tv, a rádió, a marcipán és az élet"
Emiatt az antropomorf szemlélet miatt mondják, hogy nem az Isten teremtette az Embert, hanem az Ember Istent...
"ha nagyon okos lennék kenném a fizikát, akkor ha ismerném a golyók elhelyezkedését, mozgási sebességüket, súrlódást, hőmérsékletet, anyagot, anyagjellemzőket, akkor ki kellene tudnom számolni, hogy melyik az az 5 golyó ami a végén ki fog gurulni"
A klasszikus fizikában sokan gondolkodtak eféléről, a kvantumfizika óta viszont csak kevesen.