• snorbi
    #8
    Még egy apróság: tegyük fel, hogy fejlesztek egy szoftvert, és jó kisgyerek módjára nem akarok vele egyet sem megsérteni a több millió szabadalom közül. Ki segít nekem ebben megfizethető módon? Vagy minden cég alkalmazzon minden programozó mellé 3 szabadalmi jogászt?

    Pont emiatt a szabadalomsértés sosem akkor derül ki, amikor fejleszted a szoftvert, vagy amikor kijön a terméked. Hanem mindig csak akkor, amikor már elegendően sok helyen használják. Ekkor a szabadalom tulajdonosa "hirtelen" észreveszi, és elperli tőleg az "elmaradt licenszdíjakat". Érthető, hiszen ezzel ő többet fog kaszálni!

    Az eddigiek alapján talán te is egyetértesz abban, hogy a mostani szabadalmi rendszerek csak egy újabb bevételi forrást nyújtanak a nagy cégek számára. (Azért a nagy cégeknek, mert ők engedhetik meg maguknak a szinte számolatlan bejegyzeztetést.)

    A te megközelítésed azon alapul, hogy "meg kell védeni azokat a cégeket, akik rengeteget költöttek a K&F-re". És ebben teljesen igazad van!!!!
    DE: ki védi meg vagy segíti azokat a cégeket, akiknek önhibájukon kívül (pl. anyagi korlátok miatt) csak későn jut tudomásukra a szabadalomsértés?!?! Ugyanis ne abból indulj ki, hogy mindenki szándékosan csinálja...
    Úgy érzem, hogy jogom van ahhoz, hogy ha pl. 1 hét kemény munka eredményeként születik egy jó ötletem, akkor ne váljak bűnözővé automatikusan a felhasználása miatt, csak mert a 16484594-as számú szabadalom lefedi azt....

    Szerinted lehet erre értelmes, jó megoldás?!?