Milyen volt az első géped?

Önéletrajz, mensinaptár -> máshova.
  • Mice
    én egy 286-oson startoltam. Osztálytársamék könyvelők voltak, s ott már HÚÚ 486!osok voltak munkagépnek. Csak pislogtunk, hogy a win3.1 nem töltött fél percig :) De persze gémre neki is "csak" 286osa volt. Meg volt anno egy 200 játékos cd. Minden nap kipróbáltunk párat, s mindig azon vettem észre magam, hogy te jó ég már megint mindjárt 6 óra és nagyfloppykkal a hónom alatt rohantam haza a játékokkal :)

Azok voltak a szép idők, fekete sárga monitoron a Digger, Xonix, Lotus váá a Dynablaster és Adlibzenéjétől meg egyszerűen csurgott a nyálunk a sok pc speaker hang korában.

A kedvencem mégis az a "csúcs" 386-os lapka volt amin egyszerre volt ISA,PCI és még VESA. Villogtam is vele a suliban :D

Fater szerint amikor legelőször megláttam a Win95-öt elküldtem őt a manóba, hogy ezt a "vackot" az én gépemre nem rakjátok fel, s különben is hol van ebből a Programkezelő? Btw win3.11 tutorial Eperfagyi recept RLZ :DD

De aztán tetszett nem tetszett át kellett álnom a Win95-re mert fater azt mondta ebben van a jövő és előnyben leszek a suliban ha tudom használni :S

Így lett egy Cyrix 233-asom amin már futott a Revolt meg a Turok is, csak az S3 Virge Dx-emmel a bitképes textúrák (:D kocsikerék) kicsit szöletesek és feketék voltak mert nem fértek bele a membe :)) Ha a Passziánszban meg kigördítettem a játék menüt, hogy új leosztást kérjek, akkor a kigördítés animációja miatt megszakadt a zene a winampben :D

Viszont legalább az jó volt a win95-ben, hogy az ipx-spx-et nem kellett manuálisan telepítenem így lan-ba ment a doom1,2 cooperative mode-ban jee:)

A 98-at minden fagyása ellenére nagyon szerettem a "kis" erőforrás-ígénye és tempója miatt, s csak az új alaplap driver támogatottsághiánya miatt váltottam Xp-re amit bár megjelenésétől fogva utáltam, de be kell vallani hatványozottan stabilabb elődeinél. Egyszerűen szokatlan volt, hogy nem kell havonta újrarakni :)

A mostani configom előtt már csak egy 366-os és egy 850-es cerkám volt, egyik riva128 zx-el a másik gefi2mx400-al. S bár annak a rivának szintén csak 4 megája volt mint az s3-amnak és sokan leszólták én ezzel a kártyával tapasztaltam meg mi az az fps :) Motoracer1-ben előtte alig bírtam utolérni a cpu-t, kártyacsere után viszont azt mondtam "jesszus ezzel meg mi történt?" és bő 3-4 sec-el jobb időket mentem úgy meglódult :) Egyedül az alphablendingje volt rossz (AVP-ben az éjjellátó szemügével és a láthatatlan módban), bár erre mire már mx-em lett már orvosolták driverileg.