• Membrah
    anno amikor dönteni kellett,h az angol mellé mit válasszak sokáig gondolkoztam..Németet nem akaretam folytatni,mert 5évig tanuultam rohadt feleslegesen,mert még általánosban azalatt az 5év alatt 7-8 tanárunk volt kb!
    Az olasz,a francia,az orosz és a finn nyelv(nálunk ezt is tanítják) is érdkelt...(ilyen sorrendben,ahogy írtam)..de végül a latin mellett döntöttem,mert bár ezt tényleg szonte lehetetlen hasznosítani,de úgy gondoltam,h még nem tudhatom,h nem jelentkezek-e olyan helyre,ahova mégiscsak hasznos..
    Másrészt azon gondolkodtam el,h kultúrális szempontból rengeteget jelent,és h milyen klassz lesz egy holt nyelvet tanulni...Barmoi érdkesnek tartottam...Tlaán engem téníleg pont az vonzott a leginkább,h holt nyelv...
    De mindig ilyen voltam..Imádok nyelvet tanulni,Ha meg lesz az angol nyelvizsgám végre,hajtok tovább a felsőfokúra,és folytani karaom mégiscsaka németet...
    Ezenkívül anyumat kértem meg,h tanítson oroszul(ráadásul a barátom anyukája orosz tanár,szal őt is "beszervezem")...
    Valaminta francia,az olasz,és még egy holt nyelv,az ó görög vana terveim között!

Nyugodtan mondja rám bárki,h lökött vok,de ha sikerül mindent végigcsinálnom,utána bezsélgethetünk...Vagyis nem adom fel...:D

Amúgy érdkes,h azt mondod,h neked nem lenne bátorságod...Tudod milyen hasznos...?
    Rettentő érdkes..nem egy könnyű nyelv,és pl amikor rán fordítgatunk,az a halálom,mert egy óra,az álunk max 3-4sor...Viszont rengeteg "élő latin" kifejezést tanultunk..ami annyit tezs,h meglepően sok olyan magayr szó van,ami latin nyelvből származik...De nem sorolom az előnyeit..A lényeg,h én szeretem...