• PiszkosFred
    > mert a legtöbb játékos idegbeteg és nem tudja elviselni az idegeneket

Nem. Szerintem legalabbis nem ez a gond. Jelenleg az mmo jatekosok nagyon nagy szazaleka vagy keptelen ertelmezni es felfogni a taktikai teendoket vagy kepes ra, csak szarik bele es ugy van vele, hogy "majd a tobbiek megoldjak". De, ezert pug a pug, aki felszall a random vonatra, fel kell erre keszulnie, hogy ez var ra. Es akkor itt jon a kepbe az, hogy miert is pocsekoljam az idom es energiam, amikor ugyanezt le tudom tolni cimborakkal es/vagy guild tarsakkal, ahol tudom, hogy mindenki azt csinalja, amit az adott szituacioban kell? Es most nem vilagraszolo hc taktikara gondolok, a legelemibb teendoket sem kepes megcsinalni sok jatekos, hiaba probalod kezzel labbal elmagyarazni neki, a vegen legtobbszor meg neki all feljebb.

Lasd a WoW raidjeit: LFR direkt ugy van megcsinalva, hogy a legtobb osszecsapas letolhato akkor is, ha a raid fele halott vagy afk. Lassabban es nehezebben, nyilvan, de tudassal es gearrel helyettesithetoek azok, akikkel csak eggyel tobben vagyunk a "pug" raidben. Sima "flex" guildes/szervezett csapatban mar tudnod kell, mit csinalsz, de egy keves potyautas meg belefer. Mythicen mar annyi sem, csak akkor, ha a party direkt fel erre keszulve es eleve kalkulalnak a hiannyal - ezek azok a fizetett runok, amikor mountert vagy title/achie miatt visznek le valakit.