-
Shion #56975 Szia Fred, bocsi a késői válaszért, nem olvasgattam a fórumot az elmúlt napokban.
Jó magam sem vagyok f2p játékos, azonban sok barátom így játszik, így rajtuk kereszül belepillantást nyertem a korlátozásokba és a Credit Escrow működésébe is. Mivel az Escrow-t nem szeretik használni a barátaim, így én lettem a bankárjuk, nálam tárolják inkább a pénzüket :)
Credit Escrow: a f2p talán legfájdalmasabb és kikerülhetetlen korlátja a Credit korlátozás. Ha jól tudom, a teljesen ingyenesen játszó f2p játékos számára 200k credit a plafon, a Prefered játékosoké (akik valaha költöttek már a játékra 5 dollárnál több pénzt) 350k. Ha ezt eléred, akkor minden újabb credit nem vész kárba, hanem egy másik pénztárcába kerül, a Credit Escrow-ba. Az Inventory ablak Currency füljén meg tudod tekinteni, hogy mennyi credited van már az Escrow-ban. Aki előfizető, annak ott nem jelenik meg semmi, hiszen minden pénze a normál Credit pénztárcában van.
A dupla pénztárca működése a következő:
- NORMÁL PÉNZTÁRCA: minden pénz ide kerül automatikusan és innen vásárolsz. Ha eléred a limitet, minden limit feletti összeg a másik pénztárcába fog kerülni. Ha újra költesz, akkor a simából fogsz költeni és nem töltődik vissza az Escrow-ból a pénzed. Tehát simán elfordulhat, hogy elköltöd a normál pénztárcából minden pénzedet, miközben az Escrow-ban ott figyel továbbra is "elérhetetlenül" az 1 misid. Mivel az utazás, javítás, vásárlás, stb. minden egyéb mindig a normál pénztárcából működik, így elég fájdalmas tud lenni a 200-350k limit, hamar el tud fogyni.
- CREDIT ESCROW: ide kerül minden limit felé csúszó bevételed. Tehát nyugodtan csinálhatsz bármit a játékban, pénzed nem vész el, csak zárt helyre kerül. Az itt gyüjtögetett pénzhez kétféleképpen lehet hozzájutni:
--- előfizetsz és automatikusan minden pénzed a normál pénztárcába kerül át, azt csinálsz vele amit akarsz.
--- vásárolsz Escrow megnyitó itemeket (sajnos a nevére nem emlékszem). Többféle item vásárolható, melyek eltérő értékű (100-250-500k?) creditet tesznek elérhetővé az escrow-dban. Ezen itemek nem véglegesek, csak bizonyos ideig (fél óra?) nyílnak meg, tehát arra jók, hogy 350k-nál többért is tudjál valamit megvenni. Ha nincs az escrow-dban pénz, akkor semmire sem mész ezen itemekkel. Ha az escrow-dban van 50k credit és te 500k escrow nyitó itemet használsz, akkor is csak 50k-t tud elkölteni pluszban, mivel nincs több pénzed. Ha a normál pénztárcádban van 30k, az escrow-ban 1 misi és te használsz egy 250k-s itemet, akkor bizonyos ideig 30k+250k=280k-ért vásárolhatsz. Ha nem vásárolsz semmit, akkor a normál pénztárcádban marad a 30k továbbra is, a 250k nem kerül át az escrow pénztárcádból a normálba :( Tehát nem tudod vándoroltatni a pénzedet az escrow-ból a normálba. Az itemekkel csak megnyitod az escrow pénztárcádat és költhetsz belőle, ennyi, semmi több.
Remélem sikerül hasznos információt adnom az escrow-al kapcsolatosan. Ennél többet én magam sem tudom, mivel kezdetek óta előfizetőként játszom.