Dungeon = 5 fős csapatolás
Raid = 10+ fős csapatolás
Amiről én írtam, az a Dungeon (5 fős) csapatolás. 1 hónapig toltam naponta 2-3 random instát a Dungeon Finder-el, gyakorlatilag az összes run-t utáltam. Pedig veterán MMO játékos vagyok, 2005 óta játszok napi szinten (2-8 óra), megvásároltam és kipróbáltam 30+ MMO-t. Tudom milyen a jó csapatolás. Nos, a WoW jelenlegi Dungeon-ja Normal és Hard szinten semmiféle kihivást nem ad, nincs szükség 5 főre, 1-2 ember lenyomja. És ebből fakad a probléma, mert ez eszetlen rohanást és türelmetlen játékosokat eredményez.
Mythic Dungeon annyiban jobb a Normal és Hard verzióktól, hogy boss-oknál legalább már bevárják egymást a játékosok, mert azt már tényleg nem tudják szólózni. Na ez a része már hasonlít csapatolásra, de trasheknél még mindig mennek a chain pullok, mert a trash továbbra sem challenge. Szóval Mythic-en kívül minden fokozat olyan könnyű, hogy senki nem veszi komolyan és csak rohan.
Normál raiden voltam kétszer, csacsogó játékosok és wipe fest. Mondjuk 3 óra alatt végigment így is a raid zóna, de ez nekem nem élvezet.
A fentiek miatt új játékosoknak én már nem ajánlom a WoW-t.
Még az SWTOR-t is sokkal szívesebben ajánlom, mert türelmesebb és egymással sokkal jobban törődő közösségeket ismerek benne. SWTOR-ban a Hard Flashpoint-k is sokkal nehezebbek és jobban élvezi az ember, mint bármilyen WoW Dungeon-t.
Kb. 250 órát játszottam a WoW-al egy hónap alatt, ez idő alatt is egyetlen egy karakterre fókuszáltam, így elég megalapozott a véleményem, úgy gondolom. Utoljára szerkesztette: Shion, 2017.03.13. 12:55:12