• Shion
    Február hónapban én is megvettem a WoW Legion kiegészítőt és 7 év kihagyást elkezdtem bepótolni a játékban. 2 hét alatt nulláról felhúztam egy Warrior tankot 110-es szintre, ott kiderült, hogy felesleges a tank, legyek inkább dps. Sebaj, átnyergeltem és próbáltam fejlődni max szinten. Azonban a WoW-t én elsősorban a csapatolás miatt vettem meg újra, mert régen (2010-ben, amikor játszottam vele) nagyon jó volt. Most a Dungeon gyakorlatilag halott téma a WoW-ban. Kis szinten (110 alatt), de még max szinten a Normal és Hard Dungeon-ok a tápos karakterek részére szólózható. Így a dungeon-ozás a következő: 1 ember rohan előre és mindent leöl egyedül, a többi 4 pedig rohan utána és próbál nem nagyon lemaradni, nehogy kib...szák a csapatból, mondván túl lassú. Az 5 ember a bezónázáshoz kell, de utána már csak felesleges koloncok a többiek. Hard-ban egy dps és egy heal is bőven elég, a többi 3 bármikor lekophatna. Epic-re elmentem párra, de nekem nem jött be ez a rendszer. Diablo3-ban teljesen okés, ott az agyatlan farmoláshoz jól működik. De egy MMO-ban nem. Sajnos a WoW-ban nagyon sok régi motoros van, sokan a játék indulása (2004) óta játszanak, az új emberekhez nulla türelmük van. "Majd szólj, ha már 110-en 900+ gearben vagy, addig szólózzál csak, segíteni nem megyek, nincs nekem sem időm, sem kedvem low levelen bohóckodni". :( Egy szó, mint száz, nekem a WoW nagyon nagy csalódás volt, első hónap végén habozás nélkül lemondtam az előfizetést.

A haverok pár hete kezdtek el Elder Scrolls Online-nal játszani, rádumáltak engem is. 2 hete játszom napi szinten az ESO-val és eddig nagyon élvezem. Pont megvan benne az a szintű komplexitás és nehézség, ami a WoW-ból már totál ki lett irtva. ESO-ban ha rossz helyre tévedek (pl. Public Dungeon, Boss), akkor bizony 10-es szintűként is sírva küzdök, annyira nehéz. Vannak olyan Boss-ok, amihez két veterán játékos is édeskevés, pedig 10+ éve MMO-zunk mindketten. Szóval igen is van bőven kihívás a játékban, de ezt pont az előnyére válik. Semmit nem ad könnyedén, de ettől élvezetes :)

A fentiek alapján 4 év folyamatos SWTOR-ozást követően parkoló pályára került a játék nálam is, február végén lemondtam az előfizetést és nem tudom, hogy mikor térek vissza. Az elmúlt 2 évben borzalmasan gyenge volt az end-game tartalom fejlesztése a BioWare-nek és amit eddig hallottam az idei évről, az pont az abbahagyásban erősített meg (egy új Operation zóna és egy új lakás 3 év után?!). A régi zónákat már mindegyiket unom, a GXP farmolás végtelen hosszúra sikeredett, sőt sokszor nincs is értelme 300-ig elmenni, mert még akkor sem lesz full set-ed ?!!! 28 karakter felöltöztetéséről ne is beszéljünk. De ha csak 3 karaktert (tank, heal, dps) szeretnénk felöltöztetni, hogy bármilyen szerepkörben tudjak menni Ops-ra, ami éppen hiányzik, a jelenlegi rendszerben ez is fél év farmolás lenne a régi contentben. Na ez már nekem is sok volt. Ha lesz végre értelmes content az SWTOR-ban, akkor talán visszanézek :(