-
Shion #56617 4.x legnagyobb hibája, hogy Priority HM-ben (pl. Eternity Vault-ban) az emberek felgearelték magukat teljesen 224-ben, de játszani továbbra sem tudtak. Ezzel nem csak magukat égették le, hanem azoktól is elvették a büszkeség élményét, aki Temple of Sacrifice HM-ben szerezték meg a 224-et. Plusz PvP-ben az volt a gond, hogy akinek már megvolt a 208-as full set, az olyan előnyt élvezett a kezdőkkel szemben, hogy semmi értelme nem volt az újaknak PvP-t elkezdeni.
Az 5.x módosításai a fentieken próbált változtatni, illetőleg orvosolni.
Elvették az Expertise tulajdonságokat, így elvileg a PvE és PvP gear egyenlő lett. Végül mégsem lett egyenlő, mert statok prioritásai nagyon eltérőek. PvP-ben nem nagyon kell az Alacrity, Accuracy, Absorb, Shield, de Power minden mennyiségben jöhet. Ezért akik komolyan tolják a PvP-t továbbra is, azok külön PvE és PvP gear-t raknak össze.
Csökkentették a WZ Galactic XP-jét? Én ennek inkább örülök, mert egy WZ általában 5-10 perces és aránytalanul sok 1000-1500 CXP-t adott. Egy HM Flashpoint ezzel szemben 20-30 perc volt még egy hozzáértő csapattal is és adott 600-800 CXP-t. Ha Planetary-ban végigütsz egy teljes bolygót (most ne Coruscant-ról beszéljünk, hanem mondjuk Hoth-ról), az megint 20-30 perc és adott 450 CXP-t a végén. Szóval a WZ igen is imbalanced volt, megérdemelte a nerfet.
Mivel Command láda iszonyat gyatrán adja a gear-eket (barátom 180 szint alatt sem tudott Tier 1-es 6 darabos set-et összerakni), így igen is van létjogosultsága a most bevezetett token rendszernek. Tegnap meg is lett az eredménye, elmentem 2 HM Ops-ra és rögtön jött egy 236-os füles :) 29 karakteremmel közel 400 galactic ládát nyitottam már, de egyiknek sincs még full set-je. A legtáposabb karimnak is 4-es set-je van, a többinek talán 1-2. Szóval ha már nem javítanak a Galactic láda RNG-jén, akkor KELL ez a token rendszer :(
A Character Legacy Perk-ben kipakolható +10% Command XP-nek viszont nagyon örülök. De az gáz, hogy karakterenként 3,5 millió creditbe fog fájni. Minden karakteremnek megadni ezt a +10% CXP-t kb. 100 millió creditembe fog fájni. Össze tudom farmolni ezt a pénzt, nem gond, de sokkal jobb helyeket is el tudnék képzelni ennek a creditnek :(