-
Shion #56027 Tactical Fp gear nélkül nem fog lemenni, vagy ha igen, akkor nem 15-20 perc alatt, hanem 60-80. Jártam már így, egyik barátomnak kellett nagyon az az Fp , gondoltam nem lesz gond. 60-ik percben begőzöltem, kirúgtam az okostojás (mindent behúzó és minden 3-ik percben meghaló) játékost, elővettem a Rank 3-as companion-t és 10-15 perc alatt befejeztük a zónát. Akkor éppen dps-el játszottam én is és a barátom is. Rank 3-as companion simán végighealelte a tactical fp-t, sokkal gyorsabban haladtunk, mint az idióta játékossal.
4-5 év játék után nekem már nincs türelmem azokhoz az agyatlan játékosokhoz, akik level 46-on 7500 hp-val és gear nélkül jönnek Tactical Fp-re. Mikor megkérdezem, miért nincs gearjük, akkor csak röhögnek, hogy nem kell az. Aztán néznek mint borjú az új kapura, hogy 42-es dps barátom 42-es zöld modokkal mindenkiről leszedi az aggrót és furcsa mód egyedül elbánik egy csapatnyi mobbal, míg a többiek egyet próbálnak közösen leverni. A kedvencem, amikor egy juggernaut (nincs se ékszere, se mod az xp boost-os ruhájában, de azért egy focus offhand ott figyel a bal kezében) kitalálja, hogy ő bekapcsolja a tank class buffot és majd ő tankol. Aha, itt már röhögni szoktam. Aztán csodálkozik, hogy behúzza az Elite társaságot és a második másodpercben fekszik a földön :)
A másik agyatlan "nagyképűség", amit hallani szoktam, hogy Story Operation-re sem kell gear, mert ott a buff és simán lemegy. Aha, hát persze. Érdekes módon minden második napi group finderes Ops nem megy végig, a zóna közepén feladja a társaság. Amikor SM Dread Fortress második boss-án (Gate Commander) 2 ember marad életben a harmadik próbálkozás után is, akkor szerinted milyen gearben vannak, vagy éppenséggel mennyire ismerik a saját karakterüket?
Akkor már végképp sírni szoktam, amikor 190-es gearben azt mondja az illető, hogy ő egy állat dps. Sőt, már annyira táp, hogy van már neki 208-as lila cucca is pár. Hm, mondom oké, menjünk el egy Hard Fp-re és nézzük a Starparse-t. Mennyit csinált szerinted? Segítek, fel annyit, amit most gondoltál. :) 1700-2300 dps-e volt, sőt egyszer aoe-val sikerült a 3600 is :) Itt mondtam neki, hogy amíg nincs 5k dps-e dummy-n, addig még SM Ops-ra se próbáljon eljönni. Segítek ezt elérni, de addig nehogy eljöjjön. Hogy miért 5k dummy-n? Mert éles csatában az 5k leesik 4 - 4,5k környékére és egyes boss-okon kell ez a szint. Például Scum and Villainy SM utolsó kettő bossa 4,5k alatt nem megy le. Személyes tapasztalat és mérés.
Persze a másik végletet is ismerem, mert van olyan guild társam, aki olyan szinten keni-vágja a Guardian dps-t, hogy level 50-as karijával többet tol, mint az átlagjátékosok 70%-a a 65-ös kigyúrt karijával. Level 65-ön pedig olyat tol, hogy ... hagyjuk, én sem tudom mit művel :)
Az a helyzet, hogy vannak a rutinos játékosok, akik jól ismerik a zónákat, jól gearelt a karakterük és tudnak is vele játszani. Ha néhány ilyen játékos van a csapatban, akkor furcsa módon minden zóna olyan könnyűnek tűnik. Én eljátszottam a saját guildemben azt, hogy Eternity Vault HM-re bevittem az okoskodókat és direkt megkértem a rutinosakat, hogy ne jöjjenek. Eredmény? 2 óra és 8 wipe alatt végigment EV HM?!. Na azóta nem hallok okoskodást senkitől. :)
Ne érts félre, én nem szoktam azonnal mindenkit lehülyézni, sőt a guild társasaim úgy ismernek, hogy mindenben segítőkész vagyok. Bármiben segítek, amiben tudok, amennyiben az illető nyitott a segítségre. Ha valaki szeretné jobban megismerni a karakterét, milyen gear-t és hogyan érdemes összeszedni neki, milyen taktika van egyes boss-okon, menjek segíteni neki, akkor én mindenben segítek. De ha valaki a szemembe röhög, hogy level 40+ se kell még gear, hát az inkább boldoguljon egyedül, de az én időmet ne csessze el egy Fp-ben vagy egy Ops-on. :(
Ja és elnézést kérek a fenti kirohanásért, de így nyáron a nagy pangásban nagyon megszaporodtak a bénán játszó és okoskodó játékosok létszáma, úgy érzem nálam most lett teli a pohár :(