• Nomad90Hun
    Igen igaz, és nem is.

Voltam már olyan tactical fp-n ahol igencsak megérződött, hogy épp nincs healer, vagy tank, és persze az is ott van a dologban, hogy sajnos nagyon elment a játék a dps erőltetésének irányába. Régen még mikor SoR kijött akkor volt 1 olyan esetem, még progenitor-on, hogy bementem hm fp-re (sentinel dps), és a csapatfelállás ugyan megvolt, de szegény szerencsétlen gyerek aki bejött tanknak guardiannal 11k hp-vel úgy 2-3 perc után érezte, hogy nem fog ez neki menni, úgyhogy a kis 35k hp-mmel annó kénytelen voltam átvenni az ő szerepét is, közben meg top dps-t nyomni a csapatban. Másik meg, hogy mivel a role-okat nem igazán tanítja be a játék, így sokan azt se tudják mi az, hogy healer v tank, találkoztam olyan tank ágon játszó emberkével aki azt hitte pl. hogy az is 1 dps ág (facepalm), gearelés is katasztrófa, össze-vissza látni dps meg tank cuccokat játékosokon. Ez a mastery behozatal még csak-csak érthető (bár szerintem egyszerűbb lett volna 1 normális guide-et irni), másik, hogy a gear-nél eltüntek a nehéz, könnyű, és közepes szettek, helyette van adaptive, ami megint jo is meg nem is.... Class guide-ek is pl. újabban amik fent vannak dulfy-éknál tobzódnak az emeletes baromságoktól helyenként, lehet csak azért mert én a "régi iskolában tanultam", de számomra pl. alap, hogy ha tank vagyok akkor a healer kapja a guardot (ha van és teszi a dolgát), és nem a dps, mert ugyan fontos a dps is sebzés miatt de a tanknak kellene figyelnie a sebzéselosztásra, healernek meg, hogy épp ki van pácban, és életben tartani a csapatot (priority 1 a tank ofc.), nem 1 olyan emberrel is összefutottam aki a dps-t healelgette a tankot meg hagyta meghalni (néha én voltam az a tank), aztán kezdődött a szájkarate, hogy noob vagy mért nem tudsz életben maradni, stb... Másik amit nem igazán tanít meg a játék még, és rengetegszer toronyház magasan keresztbe tesz a csapatoknak az a cc, rengetegen nem figyelnek rá, és amikor szol nekik az ember még ők vannak megsértődve, persze van olyan hogy véletlen töri meg valaki (velem is megesett már), ilyenkor általában 1 bocsánat kérés elég, de van aki szánt szándékkal rámegy, hogy megtörje pl.