Shion#55486
Látom te is csak futólag olvastad át az írásomat. 50-100 member a sok alt és inaktív karakter miatt valójában 15 játékost jelent, nem pedig 50-100 embert, ahogy te értelmezed.
15 aktív játékossal lehet valamennyire haladni, de messze nem ideális. Egy HC progress guildre bőven elég, mivel 8 fősek a raidek és 16-ost ritkán tolnak az emberek. PvP rankedre megint elég 4 ember, Flashpointra szintén elég a 4 fő. Szóval ha tök egyforma érdeklődésű mind a 8 ember, sőt mindannyian még egy időben is játszanak mindig, akkor lehet valamire jutni. De őszintén, hány ilyen ember akad egymásra egy-egy játékban? Nagyon kevés, 10+ éve MMO-zom, hard guilden kívül még nem találkoztam ilyennel semmilyen MMO-ban, pedig fele-fele arányban magyar és külföldi guildekben játszottam.
A casual (alkalomadtán játszó) emberek adják a játékok népességének 80-90%-át, így rájuk azok az arányok igazak, amiket írtam. Tehát vagy olyan kis létszámú guildet keresel, akik pont akkor érnek rá, mint te, vagy keresel egy olyan társaságot, akiknél nem gond, ha össze-vissza játszol és még segítenek is neked a játékot felfedezni, tudsz velük csapatolni, stb. Én - egy rövid HC időszakot leszámítva - mindig is casual-nak tartottam magam, mert IRL elfoglaltságaim sokszor elszólítanak és nem tudom előre 100% fixen megígérni, hogy tudok lenni. Én ha épp online vagyok, akkor lehet rám számítani, megyek mindenhova, segítek mindenkinek.