• Shion
    Én mindig elcsodálkozom ezen a sok, kis karakter témán. Ugyanis ha én indítok egy karaktert, akkor rákattanok és olyankor hetekig csak azzal vagyok hajlandó játszani, a többi hidegen hagy. Ennek megfelelően pár nap, maximum 1 hét alatt level 65-ös a karakterem.

Így jártam a múlt hétvégén indított Guardian dps-emmel is, eleinte csak story küldetést csináltam, majd időnként Heroic 2 küldetést vagy egyedül, vagy guild társsal. A karakterem 2 óra játékot követően már 20-as volt, de újabb 8 órával később már Ilumon csináltam a story-t 56-osként. Ma már azon vagyok, hogy a többi karakterről átdobált felesleges 220-as cuccokkal felszerelt új karakteremmel mikor indulhatok SM/HM Ops-ra, mert csak jó lenne set bónuszos cuccot is rátenni :) Plusz a KOFTE kiegészítőben még rengeteg Alert mission vár rá, plusz a Star Fortress-ek, Macrobinoculat és Seeker Droid küldetések, stb. Minden karival végigcsinálni minden fő küldetés szálat, az nagy meló. A level 50 elérése és Chapter 1-2-3 class küldetés az gyorsan megvan. A java csak ezután van :)

Kérdés: minden karaktered már 50 vagy 65-ös? Minden class küldetés és egyéb fent említett küldetés kész van vele? Vagy csak kíváncsiságból indítottál egy class-t, elvitted level 20-30-ig és azóta ott pihen?

Szerintem 20-as szinten egyáltalán nem derül ki, hogy milyen egy class, nagyon sok karakter csak 40-50, de néha 50 felett kapja meg az igazi skilljeit. Így véleményem szerint level 20-ig minden class tök egyforma, mindegyik class-nak megvan 6-8 skillje a teljes 30 skillből.

-------------------
    Nem tudom kiket láttál, olvastál a Fleet general chat-en, de remélem közülünk senki nem volt. Ugyanis nálunk ez nem szokás. Sose értettem, hogy a magyarok miért ennyire irigyek és miért utálják a másikat?

Alig pár száz magyar játszik az SWTOR-ban, de legalább mindenki más guildben játszik, mert nem fér meg a másikkal. A magyar guildek többsége néhány fős, alig lehet 10 főnél nagyobb guildeket egybehozni. Ez olyan játékban, ahol 8-16 fős Operation-ök vannak, de van olyan World Boss, ahová 24 fő kellene, egy 4-5 fős guild-el lehetetlenség bármit is csinálni. Conquest-ről nem is beszélve, ahová 30-50 fő aktív játékos kellene esténként, hogy az első helyért járó achievement-eket megszerezze az ember.

Age of Conan-ban hárman irányítottunk egy 187 fős magyar guildet, temérdek meló volt vele, napi 3-4 órám ment el erre a játék mellett. De volt eredménye, mert szerver harmadik guild voltunk progress-ben. Viszont itt tapasztaltam meg, hogy hiába a nagy létszám, egyszerre a teljes létszám kb. 30%-a online, ebből is kb. 30%-50% fogható be épp valamilyen közös eventre. Alig párszor volt az, hogy 24 fős raid csapat mellett elkezdtünk gondolkodni egy második 24 fős csapat összeállításán, mert épp annyi jelentkező volt. De inkább a 24 fős ment rendszeresen a 187-ből.

Na most a fenti AoC tapasztalatot átfordítva egy SWTOR guildre, ha van 300 member, a sok alt és régi inaktív játékos miatt ez csak 50 aktív, valódi játékost jelent, ebből jó esetben 15-en online egyszerre és már csoda, ha 8 fős Ops-t lehet velük csinálni :( Ezek után egy 50-100 memberes kis klánban mit lehet csinálni közösen? Nem jó ez senkinek sem :( Ezért is fájó, hogy közösen játszás helyett inkább a másik lejáratása megy.