• Shion
    Én Sage-el nem szoktam piszmogni a csata elején, a tank kap kábé 5 másodperc időt, hogy aggrót produkáljon, ennyi idő alatt felteszem a 3 dot-ot és indul a banzai (Mental Alacrity + Force Potency). Azt se szabad elfelejteni, hogy a tanknak még jót is teszek a nagy aggró termeléssel az elején, ugyanis a Taunt nem csak arra való, hogy a mobok a következő 5 másodpercben a tankon maradjanak, hanem a Taunt elnyomásának pillanatában megnézi kinek a legnagyobb a Threat-je és annak 1,5-szörösét megkapja a tank. Ha tehát dps-ként tolom, ami a csövön kifér, akkor a tank egy Ops Boss fight alatt (4-6 perc) simán csinál több tízmilliós Threat-t a taunt folyamatos nyomogatásával :)

Tehát tankként a lehető legrosszabb nyitány, hogy taunt-al indít valaki! Először pár ütés, várni, hogy a dps-ek is elkezdjenek dolgozni, aztán amikor már "kezd elszaladni" a mob, akkor taunt és sose fog már lefordulni. Gyengébb tank és nagyon erős dps esetén érdemes a tauntot folyamatosan használni!

Minap azzal a problémával szembesültünk TFB HM-n, hogy egy srác régóta nem játszott már velünk, ergó a gear-je messze nem fejlődött annyira, mint az én Sage-mnek és bizony alig bírta magán tartani a boss-t, pedig cooldown-on toltam az aggró csökkentőt. Tehát van az a szint, ahol ha offtank valaki és nem spammelheti a tauntot, csak időnként veszi át a main tanktól, ott már gond lehet az aggró tartással egy erős dps ellen.

..................

Companion-oknak több vállfaja létezik. van amelyik ranged és amikor elkezdődik a csata, azonnal lecövekel és a csata végéig nem hajlandó megmozdulni egy tapodtat sem. Ez akkor okozhat nagy problémát, amikor egy Jump-al vagy Teleport-al 30 méterre elugrunk, így kapásból 30 méterre tőlünk lecövekel a companion és ha ezek után kapunk egy knockback-et, amivel még messzebbre rúgnak minket, akkor a companion csak integeni fog 40-50 méterről, de healelni na azt tuti nem fog :) Ha mindenképpen ranged healer-t akarunk használni, akkor próbáljunk ne 30 méterről ráugrani a mobra, hanem mondjuk 10-15 méterről. Kevesebb kellemetlenség fog érni minket a csata alatt.

A másik companion típus a melee, ezek szerencsére csata közben is mozognak és jönnek utánunk. De cserébe benne fognak állni az AoE-ban, amit én kapok. Szóval kényelmesebb, de kicsit jobban oda kell figyelni rá csata közben.

Plusz érdemes szakítani a mobokat, pláne azokat a skill-jüket, amivel CC-zik a healer companionunkat. Sajnos van pár mob, ami szereti ezt csinálni és ha 10 másodpercig nem kapunk healt, miközben rajtunk van 4-5 elite mob, akkor bizony a mosoly az arcunkra fog fagyni :)

Nar Shaddaa level 20-24 bolygó, így Morgukai is 24 körüli szintű most. Azonban Heroic 2 küldetések erőssége között nagyon nagy különbségek vannak. Egyrészt nagyon nem mindegy, hogy 4.x előtt az adott küldetés Heroic 2+ vagy Heroic 4 volt. Utóbbiban sokkal több a champion és elite mob, sokkal erősebben ütnek, stb. Másrészt egy level 10-15 Coruscant küldetés szinte autoattack-al lemegy, de egy Voss h2 bizony megtréfálhat, amikor közel láthatatlan (piros) AoE-kat pakolnak a vöröses narancs fűtengerbe és csak azt látjuk, hogy a hp-k fogy, mint az őrült. Egy Corellia (level 48-50) vagy Makeb (50-55) bolygó heroic küldetései macerásabbak, mert itt már combosak a mobok, szívósak és erőset ütnek. Persze, egy jó companion-nal és kellő odafigyeléssel minden megoldható. :)