• Shion
    A havi előfizetésre sarkalló havi content bővítés nem lett volna rossz ötlet, mert minden hónapban lett volna valami újdonság, amiért megéri játszani. A mai világban az évenkénti egy kiegészítő (rendszerint mindenki a karácsony előtti időszakra időzítette) nagyon lassú. Ma már egy okos telefonon is lehet játszani egyszerűbb online játékokkal, szóval felpörgött a piac és a havi frissítés jó irány.

A Bioware egyelőre ott vérzik el az új rendszerrel, hogy nagyon keveset adnak, így a napi szinten játszókon kívül senkinek nem éri meg az előfizetés. Szóval jól belőtték az irányt, de jó nagy öngólt rúgtak maguknak a tetű lassú fejlesztéssel és kritikán aluli bónuszokkal. Megkaptuk a HK-55 companion-t, hurrá. Sose használom, évek óta megvan a HK-51-em. Kaptunk HK-55 sisakot, király ... vagy mégsem, ki rohangál egyáltalán robot páncélban? Én senkit nem látok a fleet-en, ergo egy droid sisakot adni ajándékba....hülye volt aki kitalálta. Most kapni fogjuk a HK-55 fegyvereket....ha legacy-s és modolható fegyverek lesznek, akkor legalább hasznos lesz mod-ok átadogatásához, de hordani nem fogom őket. Milyen csodás ötletük lesz még? :(

Az új Story-val meg az a gondom, hogy amennyire beharangozták, hogy milyen jó lesz, hogy ők újra a történetre helyezik a hangsúlyt, ahhoz képest megint mellélőttek. 50-es szintig mindegyik class-nak különálló története volt, csak ezért megérte új karit csinálni. 50-től 60-ig már közös történet volt Makeb, Oricon, Rishi és Yavin bolygókon, minimális eltéréssel a két oldal között. KOFTE kiegészítőben én nagyon örültem, hogy dobták a számomra már dögunalmas Revan történetszálat és újba kezdtek bele. DE mi a fenéért kellett még mindig közös történetet csinálni? Miért nem lehetne már végre az eredeti class-onként eltérő történetmesélést folytatni? Na ennek lenne értelme, mondjuk minden hónapban egy-egy class-nak az új sztoriját kidobni. Nem a Chapter x+1-nek :(

Másik nem tetsző dolog a story-driven témában az új Flashpointok és Operation-ök hiánya, valamint hogy Hard módban is esik a 224-es cucc amelyek kinyírták a Nightmare-t járó HC közösséget, szinte az összes HC játékos lelépett az SWTOR-ból más játékokba. Ha nincs kihívás, nincs miért játszani .....

Szó ne érje a ház elejét, van most is szép content a játékban, hiszen én is 3 éve itt vagyok már és nem tervezem átmenni más MMO-ba, de rengeteg potenciál van még az SWTOR-ban és bosszantó nézni, hogy mennyi hülyeséget csinál sokszor a Bioware. Például az áprilisi guild hajó decoration és guild létszám bővítés, valamint a guild ablakban megjelenő legacy név már olyan dolgok, hogy nyál csorgatva várom. Na ezekre már azt mondom, hogy igenis olyan kényelmi funkció bővülések, amelyekből még sok ilyet szeretnék látni. :)