-
Gudott #55132 igen, egér+bill kombóra van kitalálva a GSF, ha jól be van állítva az egér, akkor a scout hajókat is kényelmesen lehet vezetni.
Az alaplépés az, hogy meg kell csinálni az első küldetést, ami 5000 ship reqet ad, majd abból veszel egy gunshipet, és ha nagyon felborul a match balance , akkor arra váltani.
A tápos hajók annyira nem vészesek, de ha előjön a premade vs pug forgatókönyv, az kicsit lelombozó tud lenni.
Ha van valami csapatjáték, akkor nem igazán számít a felszerelés.
Illetve ami a gond, hogy sokan a strike fightert használják, pedig van alapból egy scout is, ami sebességben,fordulékonyságban lealázz mindent. pl nagyszerűen ki lehet robbantani a kempelő gunshipeket ( akik, mivel 90%-ban csak ezt tudják, bepánikolnak és könnyű prédává válnak)
ha valaki sikeresen megtanulja használni a support hajókat/képességeket, az jóval többet ér, mint pár közepes skillel kempelő gunship
Igazából 2 olyan forgatókönyv van, amikor érdemes más célpont után nézni: jól felszerelt jó reflexekkel rendelkező scout, aki pillanatok alatt képes bárki közelébe érni és gyorsan levadászni a bombereket/gunshipeket. A másik pedig a jól helyezkedő gunship, aki sokszor csak arra vár, hogy kiérj a takarásból és bumm, ha emellé nem pánikol be, amikor ráfordulnak, akkor 2 v 3 ember kell a levadászásához és ha elkezd mondjuk a műhold körül keringeni, sokáig képes lekötni azt a 2-3 embert.
Én ez esetek kb 70% gunshippel játszok, ekkor átlagban benne vagyok a top3 játékosban medálok számát tekintve. Nem szeretek 1 helyben kempelni, kivéve ha védeni kell egy elfoglalt célpontot. A gunship tud talán ez egyik legjobb supoort lenni, távolról kikapni a dronokat,aknákat,lövegeket. Besegíteni a támadásban (tiszta killt kevesebbet, viszont asszisztot nagyon sokat lehet összeszedni) Ha egy ellenséges gunship komoly problémát okoz, akkor biztonságos távolságból lehet semlegesíteni vagy rákényszeríteni, hogy váltson pozíciót. Gond akkor van, ha egy jó scout jön szembe és elkezdődik a "chicken game" ilyenkor felteszem a fortess shieldet és ha sikerül lepani akkor happy, ha nem akkor vagy van időm kigyorsítani és elmenni mellette vagy kampec (ha sikerül elmenni, az már majdnem félsiker, megy a hull repair a shiled/fegyver is töltődik kb 12-20 távnál megállok, szembefordulok és várom a köv kört)
Ha túl sok a scout, és vadásznak a gunshipekre, akkor strike fighterre váltok. Nem annyira gyors, mint a scout, viszont erősebb fegyverzete van ,proton torpedő és számomra könnyebben kezelhető, illetve nem elég egy-két jól eltalált sorozat, hogy kifeküdjön . ilyenkor a gseket támadó scoutokra fókuszálok illetve a leszakadó bomberekre, gunshipeket ritkán tudok leszedni.
Scout: nem igazán használom, számomra túl gyors és nem volt kedvem annyit gyakorolni, hogy a sebességet/fordulékonyságot ténylegesen is ki tudjam használni.Aki jó vele, az tényleg tud vele tarolni.
Bomber: nem ismerem, csak amit olvastam róluk. Jól support hajók illetve távolról proton torpedókkal tudnak még operálni.
Ez csak egy nagyon rövid ízelítő. Én már jó ideje játszok vele, mégsem tudtam megunni. És ami a lényeg, hogy teljesen F2P játékosok is annyit játszanak vele, amennyit akarnak, nincs lekorlátozva a meccsszám.