• gunji
    Ott arra gondoltam, hogy a f2p/pref játékosoknak (kik nem voltak még soha sub) is kellene egy rövid trial lehetőséget adni, hogy kipróbálják a játékot úgy, mintha előfizusok lennének. Így lenne egy összehasonlítási alapjuk arról, hogy mit vesztenek előfizu nélkül. Ez lehet akár egy referral code által biztosított hét napos lehetőség, ha tényleg olyanok is használhatnák, akik még nem voltak előfizusok (ez nekem nem egyértelmű a leírásból), vagy akár egy a két évvel ezelőtti trialhoz hasonló dolog, vagy acconként az első megkezdett bolygó mehetne ingyen.
    Ettől függetlenül szerintem ebből a játékból sok minden hiányzik, néhány a teljesség igénye nélkül:
    - egy normális engine egy elvárható normális futásteljesítményhez (ne mondja senki, hogy az akadás és ugrálás a lassú gépem/videokártyám, esetleg a hdd fragmentálódása miatt van, hiszen nem mindig csinálja),
    - rendszeres endgame frissítés, figyelembe véve a játékostársadalom igényeit (lásd pl új játszható fajok),
    - normális, mindenki számára elérhető support, a szükséges sebességű bugfix-szel együtt,
    - játékosbarátibb előfizetési rendszer (pl. cartel marketban CC-ért vásárolható egy/két/pár napos sub lehetőség).

Még annyit, hogy szerintem nem igaz, hogy az az f2p/pref, aki eddig nem fizetett elő, az nem is akar, lásd a fórumban a rengeteg panaszt a bugos előfizetői rendszerről, ami így is eljut hozzájuk, pedig csak az előfizusok tudnak hozzászólni. Így a fórumban megjelenő mennyiség a jéghegy csúcsa lehet.