#52759: Nem, nem fogja unlockolni :(
Pár hete, amikor visszautasította a játék az előfizetési szándékomat, utána néztem a dolognak, még kérdeztem is itt. A lényege, hogy egy sub megadja a referral code-ját, azt egy másik nem sub beírja az accába (szvsz böngészőbe), s így ez utóbbi játékos kap hét (7) nap teljes előfizetői hozzáférést és azt a pakkot, de a Hutt-os bővítőt nem, s CC sem jár érte neki. A hét nap elteltével a sub lejár, s preferred lesz az illető. S ha majd egyszer ő normál előfizető lesz, akkor nem csak ő fog kapni havi CC apanázst, hanem az is kap valamennyit, akitől a ref kódot kapta.
Azt írják, hogy aki a kódot használni szeretné, az csak régi előfizető lehet, mégpedig úgy, hogy legalább 90 napja lejárt már az előfizuja. Tehát f2p játékosnál ez nem működik (szerintem pont náluk kellene), de valamelyik fórumban olvastam, hogy van akinek működött úgy is, illetve múltkor ingame chaten is nagyon osztogatták. Így nem tartom kizártnak, hogy olyan is tudja használni, aki nem volt még soha előfizető. Csak ki kellene próbálni.
Aki egy ilyen kódot kipróbált, az normál módon bármikor előfizethet a játékra, de újabb kódot nem használhat 90 napig.
Elvileg egy ilyen referral code csak egyszer használható, de itt is olvastam olyat, hogy többször is. Elvileg a 7 napos előfizus is adhat egy ref kódot.