-
oz #52288 Bár én rettentő paranoid vagyok, azért egy kereszt név megadása szerintem nem a világvége.
A jelentkezés írása érdekes dolog, vannak azért előnyei, miközben hátrányairól hirtelen nem tudok mit mondani. Egyrészt már a jelentkezés stílusából le lehet vonni általában néhány dolgot, valamint nagyjából kiderülhet, hogy megfelelsz-e a kívánalmaknak. Ha pl. egy HC guild keres egy dps-t, akkor nem fog felvenni olyan embert, aki épp elérte a max szintet, nincs cucca, és semmilyen raid tapasztalata nincs. Nem beszélve arról, hogy sok embernek kihívást okoz a felvételi űrlap kért kitöltése. Mit várhatok egy olyan embertől, akinek néhány sor elolvasása, annak feldolgozása és ez alapján egy űrlap kitöltése is megoldhatatlan feladatot állít?
Másik kérdés, hogy az új tag hogyan illeszkedik be az új guildbe. Nagyon sok új játékos azonnal akar mindent. Belép a guildbe, majd aztán anyázva kilép, mert amikor kért valamit, akkor nem ugrott az egész guild egyből, és aztán teleír mindent, hogy milyen parasztok voltak vele, mert nem segített neki senki. A beilleszkedés kétoldalú dolog, szükséges mindkét fél hozzá, de meg kell érteni, hogy egy új közösségbe történő beilleszkedésnél az új tagnak kell inkább alkalmazkodnia, neki kell inkább törekednie a sikeres csatlakozáshoz.
Ahhoz, hogy egy guild minden szinten játszon, sok ember kell. Például én kicsi guildben vagyok, most NM módokat próbálunk csinálni. HM raidekre nem is megyünk, mert már orrba szájba farmoltuk, és csak altokat meg compokat tudnánk öltöztetni. De azért, mert kicsik vagyunk, most éppen - többek között a nyárnak, meg az új kontent hiánya miatt - létszámhiánnyal küzdünk. Kellene ember, de csak NM képes emberre van szükségünk, mert öltöztetni valakit nincs már erő és kedv. Egy nagyobb guildben, ahol van második vonal, onnan egyszerűbb kiemelni egy-egy embert.
De ehhez nagy létszám, sok officer, raid leader szükséges, ami nem igazán van meg most egyik guilben sem.