• Bandras DaSilva #50721
    Ez egy kicsit összetettebb dolog azért. A fő problémát én ott látom, hogy nem nagyon mernek kockáztatni semmit a nagy cégek, viszont az összes ilyen komolyabb jogot ilyenek nyerik el.

A Star Wars pl. elég jó kis név meg világ, de ugye egyszerre csak egy MMot engednek a fejesek. A Bioware hozta a saját receptjét, mert ehhez ért. nem is csinálja rosszul single playerben, de mmoban nem elég a régi rutin.

Itt is a tutira mentek és csináltak egy olyan játékrendszert ami már 10 éve sem volt új. Csőpályák, tök lineáris fejlődés, napi questek, fpk, instanceok stb. Ezt azonban még mindig a WoW tudja a legjobban. Azt nem sikerül megérteni ezeknek a cégeknek, hogy ha wowozni akarok, akkor wowozok.

ha meg egy kis stúdió csinál egy sandbox játékot, akkor vagy pénze nincs eléggé reklámozni vagy pedig kapacitása nincs normálisan fejleszteni. Pedig csak azt kéne észrevenni, hogy ha a játékosok kezébe adnak pár dolgot (ház, egyinévi válás lehetősége, nem erőltetett játékmenet és még lehetne sorolni) akkor gyakorlatilag a játékosközösség fejleszti magától a játékot és szépen el is lesz nem fog 2 hetente új contentért hisztizni.

A másik amit Nephin is említett, hogy lassan teljesen hülyéknek csinálnak játékot. Csak annyi a dolgunk, hogy amikor szólnak, akkor klikkeljünk egyet. de az sem baj ha nem sikerül, mert akkor mielőtt letelne az időd a gép bepipálja a helyes választ és kapod a nagy jutalmat, aminek lehet örülni.

Lehet egyedül vagyok ezzel, de nekem hiányzik az, hogy gondolkodnom is kelljen. Amikor pl. ki kellett találni, hogy mihez-mi kell, azt merre találod, stb stb. Anno swg craft. Nem az, hogy mindenki ugyanazt tudja pont ugyanabban a minőségben. Ez hülyeség.

Szerintem igenis a sandbox a nyerő dolog, de azt is meg kell profin csinálni. Mostanában ha vmire azt írják ki, hogy sandbox akkor az nagy eséllyel azt jelenti, hogy kurvára nincs kész benne semmi, de ötletünk sincs, hogy mit kellene beletenni, de menjetek kóricálni, azt majd lesz valahogy.