-
Három (+1) dolog kell hozzá, ebben a sorrendben:
1. gyakorlás
2. gyakorlás
3. (meglepetésre) gyakorlás
+1. Egyébként jpe (józan paraszti ész) alapján kirakod a gyorsbillentyűket, esetleg úgy rendezed a képességeket a képernyőn, hogy lásd a cooldownokat, kiválasztod a neked megfelelő cooldown megjelenítést (amivel a legjobban látod), és már mehet is. Sok függ a megfelelő UI-tól (amit ugye teljesen beállíthatsz), de ez nem befolyásolja az első 3 pontot :p
Ha klikkelve akarsz healelni, akkor kényelmes méretű party/ops frame-et rakj össze, amit látsz is, meg rá is tudsz klikkelni, de azért nem szűkül le a teljes játék csak arra. Rakd hozzá közel azt az action bart, amin a gyógyító (pajzsoló, cleanse-elő) képességek vannak, és klikk, klikk.
Ha gyorsbillentyűket akarsz használni, akkor marad a kényelmes méretű ops frame (mert sajnos a játékban csak erről lehet értelmesen kiválasztani a játékosokat), plusz a focus targetet bindeljed be (ide megy a tank akit healelned kell). A gyógyítások action barja mehet oda, ahol jól esik, vagy mint a klikkentős esetben, csak lehet mondjuk kisebb, mert elég ha azt látod, hogy cooldownon van-e (érdemes tudni, hogy egy kicsit előbb nyomhatod, mint ahogy lejár a cooldown, akkor beállítja sorba). Ezek után be kell bindelni kényelmes helyekre. Mozgásnak javaslom a wasd-t, vagy az esdf-t, és vadul bindelgess köré a legfontosabbakat (qerf01234 vagy qwrtag12345, de szerintem wasd esetén is van elég, 5 gombos egér sem árt, arra is lehet kötni, a kevésbé fontosabbakat meg shift+akármivel). Érdemes wasd esetén úgy kirakni, hogy kis (gyors) heal q, nagyheal e, pajzs (ha van) egér 4. gomb, a többi meg valahol 1234 körül. Aztán első három pont. A lényeg a cold turkey módszer, vagyis ha elkezdesz gyorsbillentyűzni, akkor nem szabad többé klikkelned, csak ha teljesen profi vagy benne, és csak azért klikkelsz, mert pihizel, vagy mert megteheted. Arra is vigyáznod kell, hogy van, aki nehezen szokik át más kiosztásokra. Én például elég béna vagyok, egy respec meg hotkey kavarás rendesen lelassít jelentős időre, plusz nem tudok zongorázni az egész billentyűzeten, csak ahova leraktam a kezem, úgyhogy próbálok abból megélni (ez kb 15 gomb, plusz ugyanezek shifttel).
Amúgy meg csatlakoznék az előttem szólóhoz, az alap, hogy tudod mit kell csinálnod, kit kell életben tartanod, és jó a geared (ez sajnos egy ilyen játék, a legprofibb játékos sem ér semmit ha strandpapucsban meg ágyékkötőben rohangál a karaktere).