• Bandras DaSilva #50077
    A healer feladat nem olyan nagyon bonyolult, sokan unják is és ezért inkább váltanak vmi más kasztra vagy csak simán respecelnek másik ágra.

Van pár alapelv amit érdemes követni. Ha csapatban vagy, akkor általában a legfontosabb az, hogy a tankot és magadat életben tartsd. A dpsért nem kár :p (persze igen, de ha választani kell, akkor inkább a tank maradjon). Általában egy swtor csapat úgy néz ki, hogy 1 tank, 1 healer, 2 dps.

Ha ops van akkor ugye eleve több healer van, ott érdemes leosztani a szerepeket, hogy kire melyik healer figyel. Ezzel együtt ha gond van és neked épp van szabad kapacitásod átdobálhatsz healeket máshova is. Nagyjából ebből is látszik, hogy a legtöbb idődet azzal töltöd, hogy nézegeted a hp csíkokat meg a %okat, meg a debuffokat és éppen dotot szedsz le, vagy aoe healt nyomsz vagy pedig csak sima single targetet.

Boss fightoknál érdemes ismerni a taktikákat, mert az megkönnyíti az életed. Általában sok extra nincs. A nagy általános igazságok vonatkoznak ránk is. ne állj a piros körökbe a földön, ha vmi lila targetel, menj el a többiektől, ha olyan van, hogy vmi mögé be kell állni vagy a boss mögé kell menni, akkor érdemes azt is ismerni és csinálni amikor itt az ideje.

Ez először nehéznek tűnhet, de hamar megtanulható.

A másik alap dolog amivel tisztában kell lenni az a skillek. Ismerni kell, hogy milyen healjeid vannak, melyik aoe, melyik hot, stb stb. érdemes ismerni ezek költségeit is. Kis rutinnal rájön az ember, hogy milyen sorrendben érdemes ezeket elkattintgatni, de ha nagyon nem megy lehet leírásokat is találni. Én operative healer vagyok, szal fosom a probeokat mindenkire, hogy adják TA-ket amikkel ingyen healelek. Más kaszttal máshogy megy.

Fontos a ruci is. Mert nem mindegy milyen statokra gyúrsz. itt is többféle elképzelés van. van aki a lassabban castolódó, de nagyobbat gyógyító healek híve más meg éppen ennek az ellentéte, és akkor érzi magát jobban, ha kisebbeket ugyan, de kurva gyorsan tud healelni. Én az utóbbi vagyok...

A billentyűkiosztás sztem mindenkinek más. érdemes olyan helyekre pakolgatni őket ahol könnyen eléred őket és nincs más fontos dolog.

Én nagyjából így csinálom és eddig mindenki csak dicsért fpkben, operationökben is. Nyomtunk lvl55 story és hm opsokat is, a nightmare csak a classic opsokból ment le eddig, hamarosan nekimegyünk majd az 55ös nimeknek is, de még gearelődik a guild.

Remélem ez így elég volt. Ha van még kérdés, szívesen válaszolok, ha tudok.