• Chris
    Engem nem nagyon szokott már egyáltalán érdekelni sem a megjelenést megelőző napokig bármilyen mmo (ez kivétel volt, de csak felületesen), de most volt időm és én is átlapozgattam ezt a korábban vki által linkelt magyar swtor blogot.
    Amióta elősször olvastam a játékról a játszható kasztok vonatkozásában, azóta van, vagyis inkább már csak volt, az a véleményem, hogy az erőhasználókkal szemben az olyan kasztok, mint a trooper, a bounty hunter meg a smuggler erősen alulreprezentáltak lesznek. De így végignézve jópár videót és képet, úgy látom, mintha szándékosan és helyesen is, több figyelmet fordítottak volna ezeknek a kidolgozására, hogy ezt ellensúlyozzák. Nagyon jónak tűnnek a páncélok, ruhák, a mechanikák, stb. számomra már most jóval vonzóbbak, mint az erőhasználók.
    Ez az egész companionos craftrendszer a kiosztható küldetésekkel, úgy ahogy van, szerintem telitalálat, a félig utazós, félig housingos űrhajós megoldással együtt.
    Ami tetszett, hogy a Warhammer Onlineban már látott zseniális skill megoldások visszaköszönnek, úgymint a tankok guard skillje akár pvp-ben is a társakra (-50% dmg), vagy a hosszabb idő alatt skálázódó és sebző snare. Ezek mind végre nagyon nagy változatosságot és taktikázási lehetőséget adhatnak a group vs group pvp-nek.
    Ehhez egyvmi kell még, amitől a legjobban tartok, egy működő és okos pvp rendszer, ami ugyanúgy ösztönzi mind az open rvr-t, mind az instanceolt pvp-t, mind (és ezt nagyon remélem, hogy lesz) az aréna típusú pvp-t. A lehetőségek adottak, hiszen annyi bolygót raknak bele, amennyit csak nem szégyellnek, ráadásul azok fejlettsége terjedhet az őskortól ameddig csak akarják, szóval a lehetőségek tárháza végtelen.
    Összességében eddig csak jót láttam, jó irányvonalakat, jó elképzeléseket, ami ritka az utóbbi években, kíváncsian várom végre-valahára a pvp szisztémáról való közléseket.

Azért nyugtassatok meg, hogy a smuggler fedezékesdije csak az alsóbb szinteken lesz ilyen terep és terep-dizájn függő. A későbbi szinteken ezt leváltja majd a több helyen látott maga elé letehető erőtér, és főleg arra fog majd támaszkodni, ugye? :)