• DummyBoy
    Az SSD-re nem szabad winchesterként tekinteni! Ha "csak" winyó lenne, senki nem venné meg ...

Az elmúlt pár évben a számítógépekben a leginkább "lassító" tényező a winchesterek sebessége ... Egyszerűen hiába gyors minden alkatrész, hiába tudna a gép lényegesen több adatot feldolgozni, ha egyszer nem jut hozzá.

Az SSD egy teljesítménynövelő eszköz a gépben. Én mikor legutóbb gép upgrade-ben gondolkodtam inkább vettem SSD-t mint új alaplapot és procit, és bizony látványos volt a különbség.

Azt nem mondom, hogy "fúúú, a gép szar SSD nélkül" de hiába a sok mag meg a böszme VGA, ha egyszerűen nem jutnak adathoz.

16-20k körül már bőven lehet SSD-t kapni ... Arra elfér a rendszer + egy-két game ... Arról nem is beszélve, hogy az újabb intel chipsetek tudják az SSD-t "gyorsítótárnak" használni, a leggyakrabban használt fileokat tárolva rajta dinamikusan "gyorsítani" a rendszert. (Lehet az AMD-sek is, azt nem tudom ...)

Arról nem is beszélve, hogy maga a rendszer milyen látványosat gyorsul tőle. (AMD Phenom II-es rendszer olyan látványosan felgyorsult, hogy haverom, akinek I7-ese van eldobta az állát ...)

Szóval érdemes SSD-re költeni, és is sokat hezitáltam rajta, de egy pillanatra sem bántam meg.