-
Egy kis olaj a flémre, "picket véleménye" alcímmel.
Akinek 3500 probléma, annak honnan van számítógépe, internete, mit eszik, stb? Mert aki ezeket megengedheti magának, az egy kicsit körülnéz, egy-két csipsszel, kólával kevesebbet tol magába havonta, meg egy-két pizzáról lemond este és zsíros kenyeret eszik helyette, 25 helyett csak 21 fokra fűt télen, és megvan a pénz. Aki meg nem keres, az oldja meg, egy fizetős játéknak fizetőképes előfizetők képezik a célközönségét, ha nem tartozik ebbe a körbe, akkor tegyen érte, hogy bele kerüljön, ha akar. Ez az egyik.
A másik oldala ez az egész f2p mizéria. Szerintem ritka rossz modellt rakott össze az ea, és meg is magyarázom, hogy miért, mielőtt kapnám a "de végig tolhatod 50-ig ingyen" baromságokat. Mert ez egy baromság. Két oldalról is. Egyrészt a hangsúlyt (és a pénzt) a bw a történetbe és a voice actingbe fektette, és ez meg is látszik a végeredményen. A játék kimagaslóan legélvezhetőbb része a történet, azon belül is a kaszt történetek. Tehát jelenleg a pék ingyen osztja a kenyerét, és ha kérsz rá mondjuk szezámmagot, akkor kell fizetned. Ez eléggé elbaltázott elképzelés. De nézzük a másik oldalt! A játékosok nekiesnek, és kotor 3-aznak, mert azt megkapják ingyen. Nézem a listát, hogy miben korlátozzák őket: annoyance, annoyance, annoyance... hadd ne folytassam. Tehát az egész csak azért van, hogy basztasson, vagy irigykedj másokra, és ezért fizess. Nem egy pozitív dologért fizetsz, hanem egy negatívum megszüntetéséért. Bennem ez a két dolog teljesen ellentétes érzéseket szül. Ezért nem játszom (még ingyen sem), mert nekem ez nem kell. Majd ha (jó, élvezhető) tartalmat raknak bele, akkor megint előfizetek 1-2 hónapra, amíg azt végigtolom, de jelenleg a. ingyen minek idegesítsen korlátozásokkal az, amit már láttam korlátozások nélkül, b. nincs benne olyan dolog, amit érdemesnek találnék arra, hogy időt öljek bele (és esetleg ismételgessem). És ez nem nekem rossz, hanem annak, aki az én pénzemért nyújtana nekem szolgáltatást.
Szerintem. Nekem. Én így érzem. Lehet jönni érzések ellen észérvekkel, hadd nevessek egy jót.