-
A magyar klánok felét tomb-ra, másik felét ahto-ra osztotta be a gép. Aztán kiderült, hogy a spanyol/olasz community is a tomb-ra akar menni, és a soroktól és a túl nagy tömegtől félve az Ahto City lett az ajánlott szerver. Ez a szerver kiosztás másnapján történt, még a release előtt, úgyhogy nem igazán lehetett az az ajánlott szerver. 1-2 klán, aki a Tombra lett beosztva, úgy döntött, hogy ott marad, de a többi mint Ahton kezdett karaktert.
Aztán valami véletlen folytán a Tomb lett az a szerver, ahova rerolloltak a klánok az üres szerver miatt, ez teljesen véletlen, hogy pont az, ahova a community fele be lett osztva.
Egyébként Tombon tényleg nagyon sokáig nagy sorok voltak az elején, de aztán az is lecsengett.
Teljesen korrekt volt az Ahtot kijelölni ajánlott szervernek, jó is volt az elején, persze valamilyen oknál fogva a community nagyon nagy része a sith oldalra ment, ami az ahton még durvábban kijött, mint más szervereken. Tombon már sokkal jobb a helyzet.
Egyébként most lesznek szerver összevonások, de addig is folymatosan mennek el az emberek, tombról is, nem csak a túl kicsi népességű szerverek miatt szar a játék.
Én úgy gondolom, hogy sose lesz ebből a játékból igazi nagy játék, egyszerűen nem lehet olyan gyorsan fejleszteni, mint kéne, az engine fos és mindig is fos lesz. A konstrukción kéne változtatni, mert így elég unalmas endgameben, kevés az izgalmas content, raidek vannak, de azok max este játszanak és nem is a hét minden napján, azon kívül meg kb. semmi. Úgy értem, hogy vannak datacronok meg érdekes dolgok, amiket lehet kutatni, de az max pár nap, azon kívül ott vannak a teljesen fos lootal megáldott, nagyon hamar megunható hc fp-k, és a már alapból unalmas daily questek 3 bolygón, ez így kevés.
Az ilyen endgamemel rendelkező játékoknak nem hiszem, hogy van jövője, még ha sokkal bugmentesebbek és sokkal jobb az enginejük, mint az swtornak.
Én kb. 2 hete még napi több órát játszottam, megjelenés óta, aztán valahogy hirtelen rájöttem, hogy szar az egész, kiléptem, azóta nem léptem be, és nem hittem volna, de egyáltalán nem hiányzik.
Az a baj, hogy a világ körülöttünk sokkal gyorsabban fejlődik, mint az MMO-k. Kijön az swtor, és konkrétan az endgameje megegyezik a wowéval, ami egy 7 éves játék. És minden MMO egy 7 éves konstrukcióra épít. Ez így nagyon kevés, 7 éve az emberek még az iwiwet sem ismerték nem hogy a facebookot, és az egyik legnépszerűbb játék a counter-strike 1.6 volt. Túl lassú az mmo-k evolúciója.
Kéne valami jó játék, valami jó MMO, amivel játszhatnék, és érezném rajta a fejlődést, de erre úgy tűnik még várni kell.
GW2? Ugyanaz lesz, hogy ha x-nél több ember lesz egy helyen, már bármilyen gépen beszaggat az egész. Hogy lehet Massive Multiplayer alapú játékot csinálni úgy, hogy nem képesek megoldani, hogy egy helyen sok játékos legyen? Egyébként ez az swtorban a legrosszabb és szégyellhetik magukat. Úgy reklámozták a játékot, hogy mindenféle gépen menni fog, erre az én tök jó gépemen egy warzoneban, ahol max 16-an vannak egy helyen, de általában még annyian se, úgy szaggat mint a crysis max grafikán anno amikor kijött egy közepes gépen. És most minimum grafikán vagyok wz-ben is, és jó gépem van. Szégyelljék magukat.